Kejadian Sepanjang Tahun Yang Ke 25

Hari ini genaplaa saya berusia 25 tahun 365 hari.. Yeaaayy.. Esok akan memulakan pengembaraan sebagai wanita berusia 26 tahun..

Banyak benda yang telah terjadi dalam hidup sepanjang tahun lepas... Jom kenang kembali apa yang telah terjadi sepanjang tahun lepas.. (kejadian tak ikut turutan sebab dah tak bape ingat)

1. genap setahun as government officer.. (dulu tak pernah sangka akan teruskan kerjaya sebagai orang IT.. last-last mmg jadi pegawai IT jugak )

2. went to Korea.. (best sangat.. sbb tak pernah sangka bleh manage the whole team untuk training tuh. walaupon banyak sangat rintangan tp mmg berbaloi dengan experince yang diterima)

3. berkenalan dengan my sayang saya skang.. (besar tuh pencapaian nih.. semoga hubungan yang terjalin kekal selama-lamanya.. aminn!!~)

4. went to trip with housemate... (banyaklaa trip yang pergi dengan budak-budak umah saya... aktiviti sepanjang tahun)

so, itulaa antara pencapaian dalam hidup.. tak banyak sangat pon sbb yang lain-lain tuh tak perlu dicerita di sini kot... so ape wish list tahun ini erk..

1. trip to langkawi with train... (tak pernah pergi trip jauh-jauh naik train, so nk insyaAllah taun depan kene buat nih)

2. bertukar unit.. (ehehhee.. nih kalu senior officer saya tau nih mesti tak bagi.. InsyaAllah saya nk tukar unit.. nk bertukar angin plak lepas nih)

ape lagi yang nak buat tahun depan yerrr... aiiikkk.. saya nih mmg tak suke nk set target or wish banyak-banyak.. sbb tak suke mengharap dan rasa hampa bila tak dapat sesuatu yang diharapkan..

cume, doa untuk tahun yang mendatang nih.. semoga menjadi tahun yang lebih baik dari tahun-tahun lepas.. semoga saya menjadi anak yang solehah kepada ibu bapa saya.. menjadi kakak yang baik kepada adik-adik saya..(mmmm.. nih susah nih.. slalu nk buli adik2 jek keje saya...) semoga saya menjadi teman yang memahami kepada buah hati saya... dan saya menjadi pekerja yang cemerlang dan tak malas bekerja.. Amiiiinnnn....!!~

p/s : adik-adik tak sabar nk sambut birthday saya.. dah siap beli kek... tp, nape saya yang kene beli kek tuh sendiri.. tak aci betulllll....!!~ 0 comments

Bulan Ramadhan = Kesesakan Lalu Lintas

Arini sampai opis lambat..
Kol 9 lebey baru sampai.. Baru ingat nk rekod bersih tanpa kaler merah kat punch card tuh..
Nampaknyaa harapan bulan nih nk semua kaler hitam, hanya tinggal sejarah..


Pagi tadi hujan lebat, tuhlaa sebabnya aku lambat...
Pak cik Polis Trafik plak tak duty pagi td kat trafik light kat umah aku tuh..
Bertambah lambatlaa aku sampai ke opis nampaknyaa..

Lepas jek jem kat kawasan umah terus gerak ke Putrajaya..
Dah malas nk pecut, lagipon kalu ujan mesti jek ade mangsa eksiden kat selekoh Putrajaya..
Aku pon dah berapa kali terbabas, mengelak orang eksiden kat selekoh berbahaya tuh..
Nasiblaa pagi tadi takde sape eksiden..


Baru separuh jalan masuk Putrajaya, tersekat lagi..
Putrajaya nih kalu hujan pasti jem..
Dan kalu hari itu adalah ari hujan, dan hari itu juga merupakan hari di bulan Ramadhan, lagilaa teruk jemnyaa...
Jadinya pagi tadi tersekat lagi kat bulatan besar Purtajaya...

Lepas jek bulatan, susur masuk Parcel E pon jem gak..
Ade dua orang Pak Cik Polis Trafik jaga susur masuk Parcel E tuh..
Mereka memerhatikan kereta yang potong barisan..
Mmmmm.. Kalu tak potong barisan pon memang tetap jem jugak Parcel E nih...

Masuk jek Parcel E, kete berderet-deret..
Nasib ade parking...

Terus gi opis dengan muke tak bermaya..
Gi punch.. dan akhirnya warna merah...
Tahniah.. Saya telah lewat 36 minit pagi minit... Uhuhuhuuu



Tak ingat dah bila gambar nih diambil.. Jem yang sangat teruk.. Nasib baik keretaku auto, kalu bawak kete manual, dah lama dah ambik EL : Sakit lutut.. :P

0 comments

Puasa dan Kesabaran

Hari ini dah 3 hari umat Islam berpuasa..

Cabaran utama semasa berpuasa ni, adalah BERSABAR..

Hari 1 : Bersabar dengan dugaan pemandu-pemandu yang sgt rakus di jalan raya..

Hari 2 : Bersabar dengan cuaca yang amat panas.. Ku gagahi jua untuk keluar umah semalam.. Balik dari klia, terus melepak depan tv sebab dah tak larat.. heeee

Hari 3: Mesyuarat yang memeningkan.. Dan jadual minggu ini yang sangat pack.. Terus kan bersabar..

Buat semua, selamat menjalani ibadah puasa.. :) 0 comments

Post Ke Dua...

Ape yerr yang nk diceritakan kali nih..?? Sememangnya saya seorang yang betah bercakap di dunia realiti.. Begitu juga semasa kerja, yang memerlukan saya menulis beberapa puluh muka minit mesyuarat.. Menulis begitu rasa lebih mudah dan teratur masa bekerja.. Tp bila menulis blog, saya jadi kehilangan punca.. Tak tahu nak mulakan penceritaan saya mcm mana.

Seperti mana yang sering saya jelaskan pada rakan di sebelah cubicel saya, penulisan memerlukan jalan cerita.. Penulisan yang saya maksudkan adalah penulisan minit m
esyuarat yer.. Saya bukanlaa seorang yang mahir menulis minit, tp penulisan minit telah menjadi pekerjaan utama saya sejak dari dulu lagi.. Tp yang peliknya, saya mmg tak berbakat menulis blog, apatah lg bercerita di blog.. Tak tahu laa ape silap nye..

Hari khamis yang lalu, saya keluar makan-makan bersama kekasih hati.. Sambil-sambil tuh kami berborak-borak mengenai blog.. beliau menggalakkan saya menulis blog.. boleh laa post benda-benda penting yang bleh dibuat kenangan katanya.. Bila dengar beliau cakap macam tuh, saya dok terpikir.. Bukannya tak saya tak pernah buat blog sebelum nih.. Dah beberapa kali cubz, tp semuanya tak kekal lama.. Tp entahlaa erk.. Saya akan cube kekalkan blog ini.. InsyaAllah...



Kawan-kawan yang saya rindui slalu..!!

Mungkin lepas nih, saya akan letak lebi banyak gambar.. Bolehlaa jadi kenang-kenangan kan.. At least, itu mungkin satu permulaan yang baik.. :)



0 comments
Related Posts with Thumbnails