Dance..dance..dance...



Our new gadget to keep the fat burning.. Yeaayyy...

Dah lama dah carik dancemat nih.. Last-last jumpe kat melaka.. Credits to my younger brothers sbb bermurah hati meminjamkan console ps2 kepada kakakmu ini..

Jadinya malam hari akan dipenuhi dengan aktiviti terbaru ini.. Stay cool and move you body babeh.. :P




0 comments

Keretaku...



Ini adalah kereta pertama milikku.. Beli masa tahun 2006 sebab dapat keje kontrak kat HPU2, Lurgi, Sg Udang dulu.. Sebelum nih, jd cikgu sementara gi keje naik bas ngn tumpang kete abah jek.. Bila dapat keje kat Sg. Udang yang jauh dari kemudahan pengangkutan, aku belilaa kete nih.. Kete nih biasa aku panggil mamioii jek.. Ehehehehe.... Member-member lama tau laa nape kete nih dipanggil mcm tuh..

Aku gune kete nih smplaa dapat keje kat tempat skang nih.. Sgtlaa sayang kat kete nih sbb mmg save.. Bulan-bulan pon murah.. Minyak pon murah jek.. Isi penuh ble round melaka berkali-kali..

Tapi nk wat mcm mana.. Keadaaan tidak mengizinkan.. Jodoh aku ngn kete nih tak panjang.. Sejak keje jauh nih, aku slalu berulang alik dari Putrajaya ke Melaka.. Mula-mula keje dulu mmg tiap-tiap minggu balik.. Mamioii pon cm dah mula menunjukkan ketidaklaratannye untuk berulang alik 200km setiap minggu... Parent aku pon dah mula risau sbb aku balik sorang-sorang jek.. Takutlaa mamioii nih terbengkalai kat highway... So, mereka mula menghasut aku membeli kenderaan baru...

Mula-mula hati keberatan nk tukar kereta.. tp disebabkan satu kejadian yang telah menghuru harakan hidupku satu masa dulu.. aku pon ambil keputusan tukar kereta.. Konon-konon kereta baru simbolik dengan permulaan hidup baru aku...




Inilaa kereta baruku.. Dah tak baru sangatlaa... Dah berusia setahun lebey dah pon.. Calar-calar pon dah banyak...

Mmmmm.. Bagi skit review pada mereka yang berminat nk gune neo... Dulu, sebelum beli kereta nih.. Byklaa jugak yg kate kete nih ade problem.. Tp, selama gune kete nih.. Mmg takde ape probleh.. Performance pon ok jek.. Sy yg suke fast ride.. Tp baru mula-mula keje mcm aku nih.. Bleh laa gune neo.. Tp, neo nih sempit skit compare to the old satria.. Bak kate bfku.. Aku kedekut sbb beli kete 2 pintu.. Uhuhuhu.. Bukan kedekut ok, just that aku tak mampu lg beli kete empat pintu.. belilaa yang 2 pintu dulu...

Dan.. Semalamkan.. Aku check saman kat myEg.. Dan inilaaa hasilnyaa... Bilakah kene nih?? Aku pernah speeding ker?? Ooooooo noooo.... Habislaa duit raya ku....


My first ever summon... Offence Detail : Speeding... Yeehaaaa....
0 comments

Iftar Bersama Member Opis...

Last week, on Thursday ade iftar bersama-sama budak-budak opis.. Senior officer sy yg teruja ajak berbuka ramai-ramai.. So, kitorg pon pakat laa ramai-ramai join iftar tuh.. Kang kesian plak officer sy berbuke sorang-sorang kan.. Ehehhehhehee.. Menu malam tuh nasi ambeng dalam sebutan jawe.. Dlm sebutan bahasa melatu biasa, dipanggil nasi ambang.. Petang tuh lepas opis, sume lepak umah kak yana.. Kami sume solat dulu kat situ sbb tempat yang ditujui tuh takde surau... Sepanjang kat umah asik main ngn faiq (anak kak yana) yang tak reti-reti penat... So, ni antara pics makan-makan malam tuh:


Mula-mula makan kueh dulu.. Karipap tuh sedap, tp sy tak mkn pon sbb dah full sgt.. Ruginyeee



Ujung tuh laa faiq.. Masa makan pon nak main.. Ehehee



Muke dah tak larat makan laa tuh.. :P



Mama faiq..



Faiq dah ngntuk.. Mau pulang dah..


Sekejap jek dah hari ke 25 Ramadhan.. Mcm tak caye jek kan.. Lagu raya dah berdendang-dendang jek kat kepala nih.. Hati rasa mau balik kampung je.... Nk cuti awal bleh tak.. Ahaks.. :P
0 comments

How i spent my free time lately??

Lately, i am very passionate about baking.. Dah dua minggu abiskan weekend ngn membuat kek and kuih raya... Last weekend, i baked lemon cheese cake and moist chocolate cake... Semuanye bermula sbb my housemate teringin nk makan cheesecake lepas tgk Ms Nigella membuat lime cheese cake kat afc channel.. Tgk chef tuh masak mcm senang jek kan.. So, ape lagi.. Mmg tgh takde bende nk buat time tuh.. Terus jek gi jj siap2 beli barang...

Mula-mula ingat nk buat lime cheese cake mcm dlm citer tuh, tp sbb l
emon jek yang ade.. Terus tukar wat lemon cheese cake.. Senang jek sebenarnyee nk buat cheesecake nih.. Tak yah pki tepung.. Just creamcheese, some sugar, eggs and lemon.. Based cake plak sy gune chipsmore cookies.. Arituh gune double choc chipsmore, tp end up pahit skit.. Mayb next time gune yang biasa jek...



Cheese cake in the oven.. Gambar end product terlupe nk amik.. Hehehehe..

On Sunday nye plak, buat chococake.. Nih lagi laa mudah sbb gune tepung yang kene bancuh jek.. Reason utama buat kek nih adalah kerana on Sunday tuh ade berbuke puasa kat umah adik ipar cik abang.. So, seganlaa asik dtg makan jek.. Jdnya saya buat laa chocolate cake untuk berbuke puasa petang tuh..

Tpkan, masalahnye oven kat umah nih.. Bila buat cake yg menggunakan baking soda.. It will end up like this..



Tension jek.. Masa buat cupcakes pon jd mcm nih.. Tak suke.. Akhirnye saya kene guna kemahiran untuk edit cake nih.. Nasib baik end productnyee ok dan bleh makan.. Uhuhhuhuu.. Mungkin kene beli oven baru kot.. Ade sesiapa tak nk sponsor oven baru untuk sy erk.. Eceeceee..

This weekend plak, saya buat biskut raya ngn kawan-kawan opis.. Dh rancang sejak second week of ramadhan aritu.. So, semalam berkampung kat umah opismate sy buat biskut, dari malam smp ke petang esoknyee... Sangat penat ok.. Tp berbaloi dengan hasilnya.. Sy dapat 12 pack of biscuits.. Banyak tuh.. Kitorg buat 4 jenis biskut : snowball cookies, coco crunch cookies, conflicks madu and almond london.. Yang paling mudah nk buat adalah snowball cookies.. Emy ckp mcm nk buat Biskut Arab jek.. ehehhee... Yang paling mencabar plak ialah almond london.. Dah laa kami salah beli coklat.. Coklat yang mula-mula beli tuh cair, tak keras-keras.. So, kenelaa beli coklat lain.. Mmmm.. Dah tak larat nk taip lagi.. Just enjoy the pics below.. My hari raya cookies..



Coco Crunch Cookies



Snow ball cookies..



Almond London Cookies



Dh siap pack utk dibawak balik ke kampung.. Heeee...




0 comments

My 26th Birthday

Mmmmm.. Saje jek nk post gambar birthday kek aritu.. Ingatkan tak nk celebrate, because of ramadhan... But my brothers insist to have cake for my birthday.. So kenalaa carik gak kek.. We had chocolate cake with ice cream late that nite, around 12midnight on the 31st August.. Nyummmiee...


My 26th Birtday Cak.. Urmmm... Comel ker?? Uhuuuu




Siap ade sesi nyanyi-nyanyi and tiop lilin gitu..

Keesokannye, tak celebrate ape pon sbb pose kan.. Biasanya akan buat sedikit majlis, tp taun nih tak bleh laa nk buat kan..

Hurrmmm.. I did celebrate my birthday with him... At first, we planned to eat at the Korean Restaurant, tp tak jadi.. Disebabkan si dia tuh sangat laa clumsy, he left his car key at umah kampung.. So, we need to go to his house to get the spare key and turn back to my house .. Dan plan terpaksa bertukar, akhirnya makan kenny rogers kat jj sebelah umaah.. Ehehhehee... Tp takpe.. Yang penting dapat celebrate dengan org yang tersayang.. Heeee... :)

Btw, i got myself a present tau... Jeng..jeng.. jeng...



My new scale.. And its a digital scale.. Yeaaay!! .. Dah lama carik bende nih tak jumpe2..
Td jumpe kat guardian, mines terus beli... :P

p/s: hanya beberapa kilos sj lg sebelum sasaran tercapai.. berusahalaa atul...!!!
0 comments
Related Posts with Thumbnails