Shoes For SALE~

Kasut untuk dijual... Sesiapa yang memakai kasut saiz 4, anda adalah dialu-alukan untuk menghubungi saya sekiranya berminat..

Adalah dimaklumkan bahawa:
  1. Kasut-kasut yang hendak dijual berikut were barely used; and
  2. Still in good condition.

Sebab hendak dijual adalah kerana kasut-kasut ini adalah terlalu besar untuk saya.. Kenapa saya beli kasut yg besar?? Entah laa, saya pon tak pasti.. But for sure dulu saiz kasut saya 4, tapi sekarang nih bersaiz 3 1/2.. (i think my foot is the only part that is shriking when i'm on diet.. uhuhuhuu...)

Selain itu, saya takda sesiapa yang boleh saya bagi kasut-kasut tuh.. Housemate saya semuanya bersaiz 6, for sure tak muat nak pakai kan..

So, sesiapa yang berminat just email me di rabiatul.rashid@gmail.com.. Harga boleh dirunding...



Item 1 : Kasut Hitam tertutup, formal shoe..
Size : 4 (untuk yang berkaki lebar, kalau kaki depan kecil tidak sesuai)
Brand : Vincci
Price : RM 30 (boleh runding)


Item 2 : Kasut Hitam Wooden Button Casual
Size : 4 (untuk yang berkaki lebar, kalau kaki depan kecil tidak sesuai)
Brand : Vincci
Price : RM 15 (boleh runding)


Item 3 : Yellow Wooden Wedges
Size : 4 (untuk yang berkaki lebar, kalau kaki depan kecil tidak sesuai)
Brand : Vincci
Price : Free, if u purchase both Item 1 and 2.. :)

Item 4 : Flowery Shoe
Size : 6
(My Housemate's shoes, kalu berminat, just let me know..)

Nota kaki : Harga tidak termasuk dengan kos penghantaran. Terima kasih..



0 comments

Pepatah Semangat

Kata pepatah.. "Sikit-sikit lama-lama jadi bukit"..
Dulu gune pepatah tuh untuk memupuk semangat menabung..

Kalu guna pepatah yang sama untuk kurus bleh tak?
"Sikit-sikit excercise..lama-lama jadi kurus...."
.
..
..
...
....
.....
.............tapi, kalau makan lebih dari excercise takde gunanye jugak..... (-_-)" 2 comments

Semangat Menguruskan Badan..

Saya mau turunkan berat badan...!!

Fuhhhh.. Azam begitu kental, tapi bila perut berbunyi terus jek imagine nak makan macam-macam.. Tuh belum lagi sampai opis letak bag dan terus merayap ke cafe.. Betul-betul laa manja sangat perut nih asik nak mintak diisi jek..

Ada yang tanya saya kenapa nak kurus lagi, sekarang kan dah ok.. Ye ke saya dah ok.. Kalau ikutkan pengiraan BMI, berat badan saya masih lagi ok!.. Masih lagi berada di tahap normal weight..

Nak tahu macam mana nak kira BMI?

BMI (Body Mass Index) = mass(kg)/(heightxheight)(mxm)
boleh juga guna calculator ini..

Berikut adalah kategori-kategori berat badan:

BMI Categories:

  • Underweight = less than 18.5
  • Normal weight = 18.5-24.9
  • Overweight = 25-29.9
  • Obesity = BMI of 30 or greater


Jadi, kenapa nak kurus walaupon berat dah ok.. Alasannye adalah sebab slalu kene complain ngan tunang badan saya gemuk shape body saya tak cantik..

Saya mengalami masalah punggung yang besar berbanding pinggang saya.. Dan disebabkan keadaan ini teramat susah nak beli seluar.. Selalu terpaksa beli over saiz supaya tidak terlalu ketat kat punggung dan juga peha.. Dan yang pastinya kene pakai belt sebab pinggang dah terlalu besar.. Susahkan... Tuh sebabnya saya kene kurus..

Boleh tak cakap nak kurus sampai 44kali lepas tuh terus kurus?? uhuhuhuhu... Takde maknanye.. Niat tanpa usaha takkan ke mana-mana...

Hasrat saya nak turun lagi 4-5 kilos.. Skang nih selepas 26hari tahun baru, berat saya masih macam tuh jugak.. Tak turun tak naik.. Mcm mana nak turun kalu swimming seminggu sekali... Jadi, jangan putus semangat.. Masih ade 2 bulan sebelum fitting baju sanding... Teruskan usaha atul!! Pasti boleh!!

p/s: Tunang dah register gym bersama rakan-rakannye.. Saya rasa En Emmet dan rakan-rakan pasti akan kurus dengan cepat.. Urggggh.. Tertekannye.. Tp nak wat camner, lelaki kan lebih mudah menurutkan berat badan berbanding dengan perempuan... Uhuhuhuu.. Alasan jek tuh..


2 comments

Rumah Sewa Baru…

Berpindah rumah adalah proses yang sangat merumitkan dan sangat memenatkan.. Kami sudah mendapatkan rumah baru dan dijangka berpindah Februari nih.. Disebabkan masa perpindahan yang singkat, banyak benda kena disetelkan segera.. Abis dah kotak-kotak kat opis aku angkut balik umah.. Baru jek separuh baju yang dipack dah penuh dua kotak besar.. Banyak sangat ker baju-baju ku itu? Uhuhuhuuu

Bercerita pasal nk pindah umah nih, kenalah buat proses membasuh rumah dan mengemas rumah baru.. Tuh tak dikira lagi proses mengemas rumah lama.. Nak basuh rumah yang kosong pon sangat menjerihkan.. Dah sakit-sakit dah belakang ku ini.. Nasib baik tak kene potong rumput skali, kalu tak mau m.c jek ari isnin nih… Disebabkan terlalu excited nak basuh rumah, lupa nak ambil gambar rumah masa berhabuk tuh.. Yang ade gambar bila lantai dah licin berkilat-kilat.. :)

DSC01179 Tingkat atas..

DSC01194 Tingkat bawah…

Proses mencuci rumah bermula dari pukul 9.30pagi dan habis dalam pukul 12.00tghari.. Nih baru basuh bilik dan ruang tamu jek.. Untuk dapur plak kene special treatment.. Disebabkan kami tak tahu siapa owner sebelum nih, kenelah samak dapur tuh.. Untuk mengelakkan dari rasa ragu-ragu, dan supaya lebih bersih..

Proses samak dilakukan dengan membasuh 1 kali dengan air tanah, dan 6 kali dengan air mutlak.

DSC01195 Penyediaan air tanah… Tanah dari depan rumah.. Siap ade rumput-rumput lagi.. Uhuhuuu

DSC01198 Dapur yang berlumuran dengan air tanah..

Sekarang nih semua dah bersih, ujung minggu depan akan bawa masuk semua barang-barang.. Februari dah pindah sepenuhnya..

Sape nak tolong angkat barang, janganla segan-segan untuk menawarkan diri anda yer… :)

1 comments

Jumbo Sale

Saya nak pindah rumah.. Banyak benda yang saya ada tapi tak digunakan lagi.. Soooo, saya pikir nak jual jek benda-benda yang saya tak perlukan tuh.. Ada tak yang nak beli?? Ada benda tuh yang saya pakai sekali dua jek.. Lepas tuh terus simpan jek..

Saya nak buat jumbo sale.. Nanti saya uploadkan barang-barang yang nak saya jual... Jangan ketinggalan.. Tawaran menarik.. ~ 2 comments

New Year Trip : Singapore, Land of The Lions:

New year brings new joy and new plans for holiday… This year, we chose to go to Singapore.. Why?? Because the flight ticket was cheap.. Eheheee…

We went for 2 days.. There were lots of walking involved, and it was a tiring trip but yet so much fun.. So, here are some of the pictures from that trip.. Let me warn u that this is going to be a post full of pictures.. Just bare with me ok!

DSCN0365Flight AK0704 from LCCT to Changi Airport.. So early in the morning.. Ngntuknyeee

DSCN0368  @ Changi Airport.. Looking for MRT Station..

DSCN0370 Pose jap.. Smileeeee~

DSCN0381 VIVO City, last station to Sentosa Island.. Did i say Sentosa?? Uhuhuhuu… Yup, that is the playland for the first day.. Sunbathing @ Sentosa Island…

DSCN0393 Ape ajelaa keje korang nih.. Enjoying the scenery @ Vivo City.. Deqja almost terjun dan swim dalam air.. :P

IMG_0700 Sentosa Express.. The easiest transportation to go to Sentosa + its cheap people.. SD3 for the unlimited pass…

DSCN0439 Merlion Walk… Btw, its not the real Merlion.. :) Merlion yang sebenar ade keluar air kat mulut… :P

DSCN0463 Natures Park.. Take a break in the middle of the road…

DSCN0467 If you’re going to Sentosa, don’t miss the LUGE ride.. Syokkk wooo.. Try the combo package.. Bleh naik 3 kali smp pengsan.. :P. For 1 LUGE ride and 1 skyride pakage, harganya SD11

DSCN0468 Buat muke berlagak skit dapat naik LUGE.. ahahhahaa…

IMG_0721 After naik LUGE, amik tram bleh pergi Underwater World… Btw, the tram services is free in Sentosa..:).. Untuk ke Underwater world, harga tiketnye SD22.90 bagi seorang dewasa.. Untuk kanak-kanak tak ingat plak bape…

DSCN0505 Mr fish is thinking.. “This hand is way tooo big too eat…?? What to do??

DSCN0535 Gediks…~

IMG_0762 Kalau masuk Underwater world, u can watch the dolphins and sea lion show.. The show is 3.30p.m..

…………………… Tangan sudah penat nak pilih gambar.. This is only halfway trough.. Banyak lagi yang kitorang buat di Sentosa Island… I think i’ll stop here fist… I’ll continue later kay.. Btw, there was a magical show @ sentosa.. Must see if u go to sentosa…!!

2 comments

CINTA

Suatu petang, si gadis memandu kereta dengan seriusnya.. Sambil di kepala memikirkan kenapa jalan jem.. Pergi keje jalan jem, balik pon jem.. Bila ajelah yang tak jem... Tetiba terdengar bunyi sms.. Treet..treeettt

Si gadis mencapai handphone dan membaca SMS.. *Amaran, jangan meniru aksi ini.. Sangat merbahaya**

Teruna: Awak tak nk jumpe saya ker?
Gadis: Mestila nak... (Sambil hati terus berbunge-bunge...)
Teruna: Kalau nak, mehlah datang sini... Eheheheee

Gadis: ..........................????!!!!
2 comments

UTM Sanjungan Bangsa

Somehow or rather, it always feels good to be back at UTM.. Tempat jatuh lagikan di kenang, inikan pula tempat mengenal ape itu programming, C++, data base, lepak di kedai mamak bersama kawan-kawan, stay up sampai pagi sebab nak exam (sumekan study last minit kan), bersuka duka bersama kawan-kawan, pusing tanjung pelepas tengok bulan lepas final exam, ronde-ronde carik hantu (ahahhaaaa, nih buat ngan sue and olin.. dunk jd driver), lepak-lepak kat tepi tasik utm, bagi ikan makan petang-petang, kacau budak atma, skodeng mamat-mamat main bola sepak dan bermacam lagi laa yang boleh dikenang..

Dan selepas 5 tahun meninggalkan, kami datang melawat kembali...

Sc Comp Batch 2001-2005

Signboard baru di depan fakulti...

Mengimbau kembali kenangan silam..

Nota kaki:

Rindunya zaman belajar.. Tak perlu nak pikir ape-ape pon.. Just belajar and enjoy.. :)
5 comments

I'm Back From My BackPack Trip

Fuhh..fuhh..fuhhhhh...
Saya dan housemate telah selamat pulang dari trip 2 days 1 night kami.. It was a simple, really-really budget and full of walking around trip.. Memang sangat memenatkan, but the experince was sooo much fun... I'll post the pics from our trip later.. Sekarang nih nak bercerita pasal perancangan trip kitaorang.. Just want to give some tips pada sesiapa yang nak plan simple trip macam kitorang..

Sebenarnya, untuk tahun baru nih kitorang plan untuk pergi ke mana-mana destinasi menarik dengan menaiki keretapi.. Sebabnya sebelum nih tak pernah naik keretapi ramai-ramai.. Kitorang pon plan untuk beli tiket untuk yang ada katil tuh @ Senandung Malam Express.. Mula-mula plan nak pergi ke Langkawi naik flight dan balik naik train.. Tapi saat-saat nak beli tiket flight, tiket nak ke Singapore lagi murah dari nak ke Langkawi.. So, sebab kami prefer tiket yang murah kami pon beli laaa tiket ke Singapore..

Itinerary kitorang untuk trip kali nih :

Hari first (to Sentosa Island):
  1. Flight from LCCT straight to Changi Airport..
  2. From Changi Airport, take MRT to HorbourFront Station.. Bila dah sampai di HorbourFront Station pergi ke Vivo City untuk menaiki Sentosa Express.
  3. Habiskan masa seharian di Sentosa Island. Banyak aktiviti menarik boleh dibuat di Sentosa.. So, plan your activity wisely before u go.

Hari kedua plak, kitorang just pusing-pusing Singapore.. Pergi tengak Merlion.. Ambik-ambik gambar sebagai bukti dah sampai ke Singapore.. Lagipon dah tak larat nak jalan sebab kaki dah sakit sangat..

Bercerita pasal budget plak.. Tiket kapal terbang dapat sangat murah, beli masa promotion RM0 dulu.. Tiket train bergantung samada nak beli seat atau pon bed.. Bed pon ade yang beberapa jenis.. So, ikutlaa kemampuan masing-masing.. Kitorang pilih bed atas bawah tuh jek.. Lain-lain expencess plak bergantung kepada aktiviti yang korang nak buat.. Kalu banyak, banyaklaa budgetnyee kan.. Tepuk poket tanyalaa duit masing-masing.. Tp, kalau budget sangat pon tak berbaloi gak.. Bukannya selalu dapat pergi melancong macam tuh... Lagi satu, kitorang tak overnight kat Singapore aritu.. Malam balik JB, menumpang di rumah Kak Ha (punyalaa budget, eheheeheee) esok tengahari masuk Singapore balik...

Tips untuk travel backpack, yang mana akan mengusung bag kehulu kehilir sepanjang trip adalah:

  1. Pakai kasut yang extra selesa...
    Untuk bagpack travelling, korang akan berjalan yang sangat jauh sambil membawa bag.. Automatiknya beban akan bertambah.. So, kasut yang selesa memainkan peranan yang sangat penting.. Takmolah trip jadi tak seronok sebab korang terpaksa menahan sakit sebab kaki melecet kan...

  2. Bawa barang yang perlu sahaja
    Pastikan bag korang adalah ringan dan minimizekan barang-barang yang nak dibawa.. Tak perlula bawa perfume sebotol kan.. Bawak jek miniature, lebih ringan.. Senang nak dibawa.. Kalau bag terlalu berat nanti sakit belakangla maknanye..

  3. Rancang perjalanan anda
    Trip yang bagus adalah trip yang dirancang.. Tapi jangan plak terlalu pack schedule korang.. Bagi ruang dan masa untuk anda bersantai dan menikmati keadaan sekeliling.. Yang penting trip mestilaa enjoyable..

  4. Kerjasama
    Kalau pergi bersama rakan-rakan, pastikan anda boleh bertolak ansur dan bekerjasama.. Kadang-kadang ada rakan kita yang tidak secergas seperti yang lain.. Jadi haruslah memahami keadaan rakan-rakan supaya masing-masing tak rasa stress..

  5. Bekalan duit yang mencukupi..
    Bawalah duit extra sekiranya berlaku apa-apa semasa trip anda.. Kalu keluar negara, informkan card credit provider anda supaya anda boleh membuat transaksi di luar negara.. Nanti kang tak pasal-pasal tersadai kat negara orang plak kan..

Itu saja tips untuk kali ini.. Semoga dapat membantu sesiapa yang nak travel bagpack lepas nih..
Selamat merancang percutian anda~ 1 comments

House Hunting...

Semalam, saya dan budak-budak rumah mendapat berita yang mengecewakan.. Tuan Rumah halau kitorang dari rumah tersebut.. End of February dah kene kuar... Aaaaaaaaaa... Tension.. Malas betul nak kene carik umah baru.. Dan yang lebih membosankan, end of April saya dah tak duduk lagi ngan budak-budak umah saya sebab nak mendirikan rumahtangga sendiri.. Maknanya 2 bulan pindah lepas tuh kene pindah balik... Malas.. malass dan malas..

Malas nak carik umah baru..
Malas nak kene pindah lepas tuh 2 bulan lagi pindah lagi..
Malas nak pack barang lepas 2 bulan nak pack lagi..
Mana nak letak barang-barang saya yang besar-besar tuh??

Nak carik rumah tumpangan laaa.. Untuk bulan Mac and April.. Ade tak...?

Nota kaki:
  • Semalam gi ronde carik rumah sewa baru..
  • Dah hampir 2 tahun lebih duduk menyewa rumah yang sama.. Sewa murah, lokasi pon selesa..
  • Sebab dah duduk rumah tuh 2 tahun, barang-barang memang melampau banyaknyee.. Tuh belum lagi barang-barang merepek dalam stor..
  • Sape yang ada rumah nak disewakan dekat ngan area Putra Permai @ Jusco Equine bleh tak bagitau saya...
2 comments

Baskin Robbins : Pick Your Favourite

Pertama-tama sekali ini bukan iklan baskin robbins (BR)...

What is your favourtive icecream flavour...?? Is it chocolate, vanilla, strawberry or durian??

Dulu masa kecik-kecik mesti tak sabar tunggu pakcik jual aiskrim naik moto lalu depan umah.. Kalau dengar jek bunyi moto pakcik aiskrim, mesti berlari-lari mintak duit kat mak nak beli aiskrim.. Pastu mak bagi duit beli aiskrim calong.. Korang tau ker aiskrim calong tuh ape? Aiskrim yang bubuh dalam kon, tuh saya panggil aiskrim calong... Lepas beli dok makan ngan adik-adik depan umah.. Dah abis makan baru boleh masuk umah.. Kalu tak mesti mak marah sebab menjejes aiskrim tuh tumpah...

Dulu aiskrim tuh murah jek.. Dalam 50 sen dah dapat dah.. Kalu tak dapat aiskrim kon tuh pergi jek umah makcik sebelah beli aiskrim batang @ aiskrim malaysia.. Aiskrim malaysia lg murah.. 10 sen jek bleh dapat.. Paling best aiskrim yang ade asamboi.. Memang layan kalu makan masa panas...

Tp, tuh dulu laa kan.. Skang nih ade lagi ker erk.. Rasanya tak pernah pon aku nampak moto jual aiskrim sepanjang aku duduk kat Sri Kembangan nih.. Kesian budak-budak sekarang nih.. Macam tak best jek kehidupan diorang... Uhuhuhuhuuu...

Sebab dah tak jumpe lagi aiskrim calong, kita kenalah berubah angin.. Sekarang nih suke sangat makan BR.. Kalu teringin nak makan aiskrim jek, mesti teringat BR.. Lagi best kalu gi makan ramai-ramai.. Dan seperti biasa mesti angkut budak kecik berdua nih

Pening nak pilih yang mana satu ker?? -iz, model tak berbayar-

kusyuk betul pilih aiskrim si nadia nih...

Choice of the day
yummmmieee... Icecream anyone?

2 comments

Holiday Mood...

  1. Flight ticket - checked..
  2. Train ticket - checked..
  3. Taxi driver - checked..
  4. Itinerary - checked..
  5. Tukar duit - sudah tukar tp mcm tak cukup jek.. :P
Tak sabarnyee rasa hati ini...
Its gonna be 2 days full of walking around and snapping pictures..

I'll tell u more about it after i get back ok..
Tataaaaa u all.... 1 comments

Craziness About Machine

I can't recall since when i have this kind of craziness.. Ahahhaaahaa.. But as far as i can remember i always like to repair small machine.. Tak kisah laa ape pon, suke jek nk godek-godek pastu bukak pakai screwdrive dan pasang balik.. Memang seronok.. Lagi-lagi my youngest brother pon memang suke nak repair-repair nih..

Growing up with 3 brothers and being the only daughter i always end up playing boys' game.. Main bola sepak, main kejar-kejar, main bola beracun, main gasing and so many other boys game.. And one of the game is menggodek-godek mesin kat umah yang dah rosak.. Dan disitulaa bermulanya minat ntah ape-ape that nih....

Ok, berbalik pada cerita kegilaan ngan membetul mesin-mesin nih..
Its all started when my dear Nadiyah told me that she wants to do a Happy project..
(Nadiyah happy project : Sewing her own curtain.. oohohohhooo)
And she asked me to take a look at the sewing machine..
This sewing machine belongs to Pn Mizah, our ex housemate.. Sewing machine tuh peninggalan Pn. Mizah.. Sebab dah lama tak gune, mesin tuh ada rosak skit...

So last night while watching AJL, i try to repair that sewing machine..Mengadap mesin tuh dekat 2 jam, but still i don't know what the problem is.. The needle seems ok, benang pon ok, casing bawah pon ok.. But still, tak bleh nk jahit.. Habis dah godek-godek still tak bleh lagi.. Manual plak takde, tuh yang lg jadi macam tikus membaiki labu..

Saya rasa dia rosak kat casing benang bawah nih.. The upper benang tak bleh nak connect with the lower benang... Tapi tak tahu kenapa tak bleh.. Urghhhh geram betul.. Biasa ok jek, tak de masalah ape pon.. And because of this, maybe nadiyah needs to upah makcik jahitkan langsir sbb saya dah tak tau nk betulkan mesin tuh mcm mana.. Uhuhuhuuu... 2 comments

Quick Update..

I managed to go to that pameran perkahwinan..

Ingatkan besar pamerannye, tapi kecik jek..
Ade a few booth kat ruang legar utama Ampang Point..
Tp memang best laa pergi pameran tuh..
Ade banyak choice and great offer..
Dan ade banyak gak pelamin-pelamin yang cantik dan sangat membuatkan mataku terbeliak-beliak.. Ahahahahaaa... (Jangan mimpi kay atul, andaman sume dah book dah.. tak bleh nak pilih yang baru.. :P)

Dan yang paling penting skali, saya telah berjaya mendapat apa yang di cari di pameran itu...
Wohoooo...

Tp sayang tak sempat nk snap gambar.. Kalu tak bleh upload..
Nih semua gara-gara terlalu excited tengok pameran tuh.. :)

Nota:
  • Terima kasih ayu and nadia sebab teman saya gi pameran tuh..
  • En Tunang tak pergi sebab dia tak suka nk pergi tempat bersesak-sesak macam tuh..
  • Sampai Ampang Point kol 11.15 kuar kol 12.00.. Cepat gile sebab pameran tuh memang tak besar sangat... :P
3 comments

Pemeran Pengantin 2010


Saya nk pergi tengok pameran ini...
Mungkin ada tawaran-tawaran yang menarik..
Lgpon tak pernah pergi pameran pengantin sebelum nih..


Jom awak.. Jom kita gi tgk pameran nih... 4 comments

Ketidakpuasan Hati Terhadap Maxis Broadband

Saya baru saja renew my broadband pakej..
Dulu pakai modem yang mcm mouse..
Pakej skang nih gune modem yang macam thumb drive..

Dulu guna pakej yang RM118 sebulan, unlimited usage...
Saya tahu yang pakej lama, data usage 3G, with speed up to 3.6Mbps..
Dan kalu exceeding that limit, speed akan jd slow.. Tp still bleh gune lagi..
Dulu tak pernah exceeding limit sebab saya bukan banyak buat downloading mau pon uploading activity...

Pakej baru berharga RM78 sebulan, pakej untuk kakitangan kerajaan yang dibuat di Alamanda..
Saya tukar pakej baru sebab modem saya dah outdated, dan speed pon slow..
Pakej baru offer modem baru dan speed up to 7.2Mbps..
Dan diberitahu bahawa unlimitied usage, and data usage up to 3G...
Dan juga akan slow kalu exceeding that cuota..

Namun, untuk pertama kalinya saya menggunakan data usage saya lebih dari 3G..
Semuanya gara-gara adik saya yang banyak mendownload..
Saya tak kisah laa, sebab memang dibayar untuk download apa-apa pon..

Then satu malam abah call ckp broadband saya disekat..
WTH?? Bukan ker unlimited...

Malam tuh saya call maxis broadband center (tuh pon setelah call berkali-kali baru dapat) officer tuh ckp, service faulty dan connection saya akan recover hari keesokannya.. Ok, saya masih bleh cool lg.. Call abah supaya try reconnect esok pagi..

Esok pagi-pagi, abah sms.. Still tak boleh.. Ishhh, saya dah mula sakit hati..
Try lagi call maxis broadband center.. (still susah nk dapat talian.. tak cukup officer ker ape maxis nih???)
Lepas dah dpt cakap dengan officer nih, dia bagitau yang saya dah exceeding limit.. And kalu dapat talian kene beli data usage yang baru.. 1G = RM28.00..
Kenapakah??? Seriusly, darah saya dah terus menyirap-nyirap dah time nih..
I asked her, since when plak kene beli extra usage nih.. Dia kate since Disember 2009 @ Januari 2010.. Saya dah tak berapa ingat sebab dah sangat marah..
Tp sebab dah urgent nk gune broadband tuh, saya pon beli laa extra 2G.. First G tuh percuma, but the the second G kene bayar... Then terus dah bleh connect balik..

Saya tanya opismate saya, dia kate tak pernah plak dengar kes nih...
Tuh yang buat saya tertanya-tanya..
Saya baru jek signup pakej tuh middle of Disember last year..

Ada tak sesiapa yang tahu pasal hal nih..??
Bleh tak bagi info skit..
Sekarang nih saya rasa sangat tertipu.. dan sangat marah..
Nk potong service dah tak bleh sebab terikat kontrak 1 tahun..
Aaaaa... Bencinyaaaa...

Nota kaki:
* Kalu dikira, tahun nih dah 9 tahun jd pelanggan maxis.. Nih first time rasa sangat marah dengan maxis.
* Customer service maxis broadband telepon 5-6 kali baru dapat.. Teruk betul..
* Tp, nasib baik pegawai yang membantu saya tuh ok.. kalu tak saya dah tak nk dengan maxis lagi.. Tukar gi provider lain lg baik...!! 4 comments

Urmmm.. I missed my broadband...

I left my broadband at kampung.. Abah needs to keyin all the exam marks online.. Rumah kampung takde internet.. Jadinya, sebagai anak yang prihati saya tinggalkan broadband kat kampung jek.. Kesian plak bila abah bagitau dia nk pergi Cyber Cafe just to keyin exam mark..

That means, i'll not be online mayb until end of this month.. Gonna miss bloging for sure..

Btw, i would like to make a soft reminder for my brother, Ahmad Rabbani..

My Dear Bani,
Take good care of my broadband,will you??
And tolong downloadkan naruto and One Tree Hill yang latest episode bleh tak.. :) 1 comments
Related Posts with Thumbnails