Belated Birthday Present??

Ohhhhh... Apekah yang ade dalam bekas ituuuuuuu???

Nampak mcm menarik jek kan..kan..kan.....

Ahhaaaa.. My belated birthday present...

Penglihatan saya sudah kembali terang.. Saya dah bleh nampak perkataan yang jauh-jauh.. Takyah nk kecikkan mata untuk melihat perkataan yang kecil..

Thanks awak untuk hadiah yang best ini... Love u soo much...
tahun nih sila jgn lambat bg hadiah lg erk.. :)

p/s: power spek sy bertambah dengan jayanyaa... patutlaa asik kabur jek kebelakangan nih
p/ss: kawan-kawan ckp muke saya nmpk baik pki spek ini.. Isssssshhhh... Dulu nmpk cm budak jahat ker ngn spek besar itu?? :P 3 comments

Klebang, Hottest Place On Earth..

Saya nak pergi berenang dan berendam di dalam kolam... Biar kesejukan air meresap-resap ke dalam urat dan menyejukkan badan saya yang kepanasan...

Melaka mengalami kemarau!!! Kementerian Alam Sekitar sila tanamkan benih-benih awan di langit melaka ini supaya hujan akan turun menyejukkan bumi melaka yang panas ini...

Sejak semalam aktiviti utama di kampung adalah tido dan duduk di depan kipas dengan harapan dapat menyejukkan diri yang sentiasa berpeluh...

Skang ni pon, sambil menaip sambil mengelap peluh di dahi.. Hari ini teman mak gi beli barang, tak sampai 2 jam dah balik umah.. Semuanya gara-gara tak tahan dengan panas... Memang tak larat sungguh.. Rasa macam bulan puasa jek... :P 1 comments

Such An Emotional Lady..

Minggu lepas emosi saya sangat merudum..
Balik rumah, melepaskan emosi kepada Cik Nad..
Borak-borak bertukar pendapat dan pandangan..
For sure i'm going to miss my girls after kahwin nnt.. Sape laa yang nak dengar celoteh saya pasal isu-isu semasa?? Sapa yang nak layan saya bergosip nnt?? Awak, u better get ready to lend me your ears for me... :)

Minggu lepas saya memang dah give up..
Ujung minggu saya cuba memikirkan apa yang harusnya saya buat..
Setelah penat berfikir, saya yakin nak luahkan masalah pada yang sepatutnyaa...

Tapi, bila tiba minggu ini...
Saya teruskan juga kehidupan saya..
Dan berjaya menyelesaikan apa yang patut saya selesaikan sebelum ini..

Tetiba saya terpikir.....
Patutkah saya teruskan hasrat saya?
Atau hanya satu gangguan emosi??.... 1 comments

Trip : Jakarta Bandung…

Baiklah tuan-tuan dan puan-puan.. Hari ini nak bercerita pasal trip saya hari tuh ke Jakarta dan Bandung.. (Intro formal laa plakkan… Heeee….).. Trip kali nih saya tak pergi dengan budak-budak umah saya, tp saya pergi dengan family future in-laws saya.. Jumlah group kami 9 orang dewasa dan seorang kanak-kanak yang sangat aktif..

Disebabkan saya sangat malas nak taip panjang-panjang, post ini akan ada banyak gambar sahaja..

12 Februari 2009

Berkumpul di rumah Ijam terus ke komuter… Orang sangat ramai, tiap kali train datang mmg full dan berhimpit-himpit.. Kadang-kadang terpikir, kenapala KTMB tak nak menambahbaik perkhidmatan mereka.. Kesian kat orang-orang yang kurang upaya kalu nak meredah naik train waktu-waktu peak..

PERINGATAN: BERHATI-HATILAH SEMASA NAIK KOMUTER.. ADIK KAK IZAH MENJADI MANGSA PENYELUK SAKU.. DALAM SEKELIP MATA JEK WALLET DIA HILANG…!! GUYS, PLEASE DONT PUT YOUR WALLET AT YOUR BACK POCKET, ITS REALLY NOT SAFE…

DSC01259 Beg nak ke Jakarta.. Nih baru beg nak pergi… Belom lagi beg beranak masa balik nnt.. Uhuhuhuuu….

Dari KL Sentral naik bas ke LCCT… Terus check in.. Flight ke Jakarta pukul 2.30 petang…

DSC01261 Skang nih dah tak bleh nak ambil gambar dengan plane.. So, amik jela gambar kat tangga..

Perbezaan waktu adalah sejam.. Malaysia awal sejam… Sampai Jakarta dalam kol 3.30 petang..

IMG_0013 Keluar jek dari kastam, pak supir dah tunggu.. Terus gerak ke hotel.. Tapi…. Kuar-kuar dari airport jek terus MACIT… (ahahahhaa… First Indon vocab yang dipelajari…) MACIT=JEM… Macit di Jakarta lebih teruk dari KL.. Banyak sangat kereta dan moto.. Tapi excited punya pasal, lapa pon tak ingat…

Dalam kol 6 petang baru sampai area hotel.. Tp sebelum tuh, singgah makan dulu.. Juadah pertama adalah Nasi Padang.. Boleh tahan jugaklaa makanannyaa…

IMG_0016 Lepas makan-makan terus gi Hotel.. Kami stay di N1 Hotel di Tanah Abang… Check in terus masuk bilik mandi…

DSC01271 Hotel N1, simple, cheap and cozy..

Dah sudah mandi, terus keluar jalan-jalan luar hotel… Motif utama nak carik sim card Indon…

DSC01270 IM3, harga 5000 rupiah.. Murah amat…

Lepas beli simcard, pusing-pusing kawasan sekitar hotel.. Benti kat kedai beli aqua (air mineral).. Nak balik tahan Angkutan Kota, naik sampai depan hotel.. Rate angkutan kota (2000 rupiah seorang…) Sampai bilik terus tido.. Esok pagi-pagi nak gerak ke bandung plak….

Ok…. Stop di sini… Nanti-nanti baru sambung… :P

P/s: Saya terjumpa saudara nih di pasar baru…..

DSC01282 Amacam.. Ada ciri-ciri suami soleh x…???  :D

1 comments

Berjalan Mencari Ketenangan

Saya baru balik bercuti.. Huhhhh.. Untuk tahun nih jek dah berapa banyak saya pergi bercuti.. Manalaaa tak kering tabung masjid saya.. :(

Things i did during my vacation:

1. Spent 5 days playing around with Danish.. =)

Nih salah satu aktivitinyaa.. Sangat penat nak layan kerenah budak bijak nih...
Btw, Danish dah rajin bercakap.. Tak lama lagi mesti tak larat nak layan Danish bercakap..


2. Melarikan diri dari ulat-ulat penjual souviner sampai langsung tak beli souviner keychain and what sooo ever sebab sangat annoy dengan ulat-ulat tersebut.. Rasa macam dikejar paparazzi jek, except yang mereka nak jual barang.. bukan nak amik gambar kitorang.... uhuhuhuuu

3. Makan-makan-makan...

Masakan padang...

3. Taking pictures...


4. Berbelanja sampai tak cukup rupiah..

Pilih-pilih baju untuk souviner...

5. Stuck in traffic jam...

6. Cat fight with my fiancee...


Ok... Singapore dah pergi, Indonesia dah pergi.. Next nak gi mana?? Simpan duit buat umrah pon best gak kan.. :) 3 comments

Walk..walk.. Talk..talk...

Saya mau update blog, tapi saya takde idea...

Nak cerita pasal wedding preparation macam busan jek.. Macam takde topik lain plak nak citer kan..

Nanti-nantilaa saya membebel kat sini lagi..

Nak layan KBS 303 - The Slave Hunter.. Best wooo citer tuh.. Sangat best.. Jangan lupe tengok.. Setiap Rabu dan Khamis, pukul 9.00 malam...

Nota kaki: Untuk en Tunang... Tolong downloadkan cerita-cerita berikut bleh tak?
  • Smile You
  • Creating Destiny
  • Beethovem Virus..
Thank you in advance... Love u sooo much... ~~~ (^.^)♥ ♥ ♥ 0 comments

Cerita Di Pagi Hari

Treeettt..treeeettt... Alarm berbunyi...

Tutup alarm, duduk di birai katil kemalasan..
Ohhhhh... Dah pagi ker....
Bangun, terus berjalan mamai menuju keeeeeeeeee...
.......
.........
................
................... sini

Urmmmm... Tengok angka yang keluar, masih sama...
Tp.... Kenapa rasa mcm dah kurus jek pagi nih...???
Kemalasan, terus amik tuala mandi...


I watched Oprah last night, and the show was about Weight and Your Life Style...

Its not the number that counts.. Its how you feel about your body and be confident about it.. Having a GOOD life is not just about the number on the scale, its about how u live your life and having fun doing it...

p/s: I think i need to throw away the scale... I'm already addicted to it...

p/s/s: I always feel good about myself, the weight issue is just something that is bugging me lately... So, don't worry k.. I am still living a healthy life... Uhuhuhhuuuu.... 3 comments

Pictures…

I do love snapping pictures.. Biasanya menggunakan my hp… Most of the pictures here were taken using my SE handphone..

Tengah godek-godek handphone nak delete gambar sebab dah terlebih memori, i found out that i have a few pictures of this guy below…

Snap..snap..snap……~~~DSC01124Tengok ape ajelaa tuh..~

DSC00707Cik Abang bawak payung sebab panas

 DSC00744 Si pemancing tegar… Pemancing udang.. :)

Its already been a year since the first time i meet you.. But it feels like i know you for life.. 

It took me a day to meet you, months to understand you, but years doesn’t seem enough for me to LOVE you…~

2 comments

At last.. Avatar 3D

Akhirnya.... Dapat gak nak tengok Avatar.. Uhuhuhuuu...

Tapi, cube tengok harganya.. Super mahal.. Nihlah tiket wayang yang paling mahal pernah ku beli.. Harapnya tak rugilaa tengok citer nih... (^.^)v 2 comments

Tick Tock Tick Tock

I just noticed something about my tickers...


Hurrrrmm.. 2 months and 4 weeks tuh tak ker sama dengan 3 months until the Day??

Saja jek nak buat i gelabah tau.. Konon tinggal 2 bulan lg... Hurrmmmm...


p/s: Sekarang ni masa berlalu begitu cepat.. Siang bertukar malam, Hari bertukar minggu, Minggu bertukar bulan.... Atul bertukar kurus jek tak lagi.. uhuhuhuh... 3 comments
Related Posts with Thumbnails