Detik-detik akhir...

Sekarang nih dah pukul 7.30 pagi.. Pagi-pagi td dah terbangun, tuh pon liat nak bangun bila mak kejut.. Badan dah mula rasa letih-letih... Ya Allah, kuatkanlah semangat dan tubuh badan hambamu ini.. Kalu diikutkan lelah, mmg takyah cakaplah kan.. Tapi alhamdulliah, setakat nih memang rasa ade tenaga lagi.. Banyak jugaklah kerja-kerja yang dah setel.. Tinggal tunggu rewang untuk kenduri esok malam dan majlis lusa nanti.. Berdoa supaya segalnya berjalan lancar...

Pagi-pagi nih sementara menunggu makcik-makcik sampai, ambil kesempatan memanjakan diri kejap.. Pakai mask, jap lagi nk pakai whitening.. Hitam dah muka pengantin sebab masak air gula kelmarin.. Nasiblah kan buat majlis time orang lain semua keje.. Semua pon kena harapkan mak dan diri sendiri... Botol-botol air gula dah siap tersusun kat tepi.. Tapi sejak-sejak masak air gula aritu, terus kembang tekak nk minum air manis.. Rasa semacam jek... Uhuhuhhuuu.. Takpe, air suam pon sedap, awet muda lagi tuuuu... Uhuhuhhuuhuu

Ape erk nak buat arini.. Rasa macam banyak keje, tp tak tau buat ape.. Seminggu nih, asik rasa nak makan jek.. Boleh laa plak tengah-tengah buat keje tuh, kalau rasa lapar terus berhenti gi makan.. Perut nih pon mengada-ngada, asik mintak diisi... Tp kalau tak makan, memang ler rasa longlai jek.. Nak angkat barang skit pon tergigil-gigil..... So, lagi baik makan dari terguling-guling menahan sakit kalu kene gastrik nnt...

Oklahhh... Setakat tuh jek coretan pagi nih.. Post nih memang takde karang-karang dah.. Main taip jek ape yang terlintas di kepala... Amik peluang gune notebook adik yang tengah tergolek kat tepi tuh... Ehehehhee.... Mask pon keras, nak gi cuci... :p

p/s: tangan saya dah merah.. nak merah lagi skit.. ahahahahaaa....

1 comments

+ - 72 hours to go....

Hari nih dah mula bercuti.. Saya akan cuti sampai hujung minggu depan.. Syok betul.. Kalau bleh rasa nak cuti lama-lama jek.. Tp nak buat cmne kan, takkan nk tinggal kerja kat opis tuh mcm tuh jek... Kesian plak nnt kat opismate...

Saya sekarang dah ade kat kampung halaman.. Rasanya minggu nih akan sangat sibuk dengan pelbagai kerja-kerja terutama kerja mengemas rumah.. Bilik ku yang kecik tuh pon dah bape kali kemas, dah bape kali kemas.. Kemas, bersepah, kemas balik... Uhuhuuuu...

Hari nih dah berjaya siapkan hantaran.. Tinggal sirih jek tak buat lg.. Sirih kalau buat awal-awal layu la plak kan.. So, jumaat pagi baru siapkan sirih junjung....

Oklah.. Mata dah tak larat nak bukak.. Letih sangat arini...

p/s: my dear tunang, hati-hati drive balik esok... Jangan rush-rush kay, biar lambat asalkan selamat....

1 comments

This Is It…!

 

Jengggg.... Tetiba jek dah tinggal 7 days jek lagi... Percaya tak? Saya macam tak caye jek.. Rasa macam baru jek bertunang hari tuh... Uhuhuhuuu...


InsyaAllah, 7 hari lagi ikatan pertunangan akan diakhiri dengan ikatan yang lebih suci..
Berdebarkah saya???...... Of courselah berdebar-debar sampai sel-sel hormon saya menjadi lebih aktif dari biasa dan menyebabkan saya tidak sihat beberapa minggu nih... Ahahahaa... Tenanglah yer sel-sel sekalian, saya perlukan kerjasama anda semua supaya saya jadi lebih sihat.. \o/...


Esok saya akan mula bercuti.. Yeaayy... Nak balik kampung setelkan ape yang patut disetelkan seperti dulang hantaran yang baru siap tapak jek, barang-barang hantaran makanan seperti coklat yang masih belum dibeli, bilik pengantin yang masih bersepah-sepah dan pelbagai lagi benda yang akan kene diselesaikan...  Yang pastinya cuti kali nih akan penuh dengan kerja-kerja, dan majlis yang dinanti.. Berdoa semoga segala berjalan dengan lancar...


Selain tuh juga, saya berasa sedih kerana akan meninggalkan kawan-kawan saya sekarang.. Waaaa… Sedeynyeeee… Lepas nih dah takde lagi aktiviti-aktiviti gila di malam minggu bersama-sama rakan-rakan… Sob..sob..sob.. Sedey… Kawan-kawan, nanti kalu ada plan nak gi trip mana-mana, janganla lupakan saya ok!…

DSCN0308 Ayu, Deqja and Dee….  Pengapit-pengapit saya… Ehehhehe.. (^.^)v 

1 comments

Make It Stop

I want to scream until my lungs out..!!!!..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Can u just hear what i'm going to say, and give me some advise so i could feel better about myself...

Really wanna cry right now.... :(

p/s : how to make it stop..!! make it stop right now... pleaseeeeeeeeeeeeeee.... !!!! 2 comments

1 day to countdown..

 

Hari kejadian semakin hampir… Perasaan bercampur baur..

And friends, don’t keeping asking me about my preparations.. I sendiri pon tak tau dah ready ker tak…

Hurmmm…. why don’t u guys ask what i want for my wedding present.. Kan itu lebih membahagiakan saya.. :P

Saya mau yang ini…

CB5520_main3 Grill pan from Tefal

Saya tau kalau Tefal memang a bit costly.. So, kalu tak dapat tefal, yang nih pon ok gak..

266824e Grill pan yang biasa, dan boleh digunakan untuk memasak nanti….

p/s: jangan menyampah bila saya asik mintak hadiah jek dalam setiap post saya… :P

p/s/s: lately asik berminat dengan kitchen appliances jek.. Uhuhuhuhu….

8 comments

Kosong

 

Hae no idea to blog.. Tp rasa nak blog, so macam mana tuh…

Petang tadi, balik-balik opis lepas kemas umah terus basuh baju.. Sambil-sambil tunggu baju, tengok tv.. Baru jek tengok tv dalam setengah jam, dah tertido.. Apelah perangai sekarang nih.. Tak bleh nak baring-baring petang.. Mestinye tertido.. Dalam sedap-sedap tido, bleh plak termimpi… Tetiba terjaga, hati rasa berdebar-debar.. Jantung berdegup laju… Uissssshhh… Tak suke langsung kalu terjaga macam tuh… Terus rasa menyesal sebab tertido petang… Hurmmmmm…

Klah.. Nak tgk american idol result show… Daaaa

1 comments

Bekalan Untuk Kehidupan Sihat..

Dulu masa saya bertunang, pak andam saya pernah menasihati saya supaya mengambil supplement bila hari penting kian dekat. Alasannya supaya saya menjadi lebih bertenaga untuk menghadapi hari-hari penting itu nanti.  Masa pak andam tuh bagi nasihat, saya hanya angguk-angguk jek..

Tapi sejak kebelakangan nih, dah mula rasa sangat penat.. Balik rumah lepas keje jek terus lepak depan tv.. Mula-mula saya tgk tv, tp lepas 15 minit tv plak tengok saya…  Pastu malam plak kol 10 lebey mata dah mintak ditutup.. Rasa sangat penat mcm pergi membajak sawah jek waktu siang hari…

Jadi disebabkan keletihan yang melampau tuh, saya pon ambil keputusan untuk mengambil makanan tambahan yang boleh menambah tenaga..

DSC01448

Sila makan multivitamin ini sekali sehari… Makan lepas breakfast.. Setakat hari ini, baru seminggu jek makan, perubahan tuh taklah nmpk sgt.. Nak kata bertenaga sangat tuh taklaa.. Tp tak lah seteruk 2-3 minggu yang lepas…

Ok, nak citer pasal perbualan ngan mak masa balik kg aritu…

Mak : Penatlaa nak buat kenduri kawen nih.. Asik rasa letih jek…
Along : Mmmm.. Mak makan laa multivitamin.. Nak tak, nnt along belikan…
Mak : Tak nklaa..
Along : Nape plak tak nak, kang pengsan sape nak angkat…?
Mak : Takmolaa… Makan vitamin, nanti gemuk… Asik rasa nak makan jek nanti…
Along : Ooooooo.. Yeke??

Betul ker makan multivitamin bleh gemuk.. ?? Betul ker makan multivitamin menyebabkan selera makan menjadi besar?? Betul ker??

Stakat nih takde pon rasa selera makan yang melampau.. Asik rasa tak nk makan adelah.. Tp yang pasti, asik rasa nak makan coklat jek..Hari-hari laa dok surf blog jual kek coklat yang sedap nak hilang craving.. Teruk betul.. :P

0 comments

Not feeling well

Soooo… lets blogging.. Hahahaa.. Alasan untuk menghilangkan rasa demam, or i might say that i do over exaggerate things from time to time.. I kan drama queen, so melebih-lebih buat cerita tuh adelah diperlukan..

Skang nih badan terasa sakit-sakit dan lenguh-lenguh.. I need to telan my medicine kalu tak nak demam.. Tapi kene tunggu balik baru bleh beli ubat, ubat demam dah abis.. Yang tinggal yg supplement jek.. Ohhhh… I need my medicine candy, so that boleh sihat kembali.. Nak bercerita pasal ubat, sometimes i amaze myself tau.. I can telan ubat capsule up to 5 capsules at one time.. Sekali makan jek.. Kagum tak.. Tak tersekat-sekat pon ok.. Ahahahaa.. Talent yang ntah ape-ape ntah… 

IMG_0357 With kak Mizan…. Gediks kat opis…

Motif sebenar letak gambar sendiri?? Takde motif… Saje nk menghilangkan rasa sakit.. Nak wat keje pon rasa tak larat, rasa nak baring-baring golek-golek atas katil… Jom terus godek-godek tgk gambar…

DSC00437 Aksi housemate yang bleh tido di mana aje.. Kat bengkel pon bleh tido..

DSCN0177 Penah bercita-cita nak blaja main roller blade.. But soon realize that i have absolute no talent in skating.. So, demi kesihatan masa depan, i simpan blade bawah tangga aje…

IMG_0233 Missed climbing wall… nak panjat dinding lagi…

This past 3 years was truly an absolute joy to me.. Thank you Allah for giving me such wonderful housemates and friends.. Love u guys so much tauuuu… :)

4 comments

Hurrmmm…

 

My body is showing me signs that i’m over stressed…

Body aching…
Headache…
Pelupe…
Menstrual cycle yang ntah ape-ape ntah…
Selalu penat…

Hhhmmmmm….

Need to relax myself…

My dear body.. Please don’t get sick until early next month ok.. Biar lepaskan dulu majlis, pastu baru bleh nak demam yer.. Nanti lepas majlis, kalu demam bleh suoh en Ahmad Shahrul jaga tau.. So, fow this moment, please don’t be sick ok….

2 comments

Apple iPad...

Sape nak hadiahkan saya Apple iPad as my wedding gift.. Ade ke? Ade ke..?
Kalu ade mmg laa beruntung saya nih.. Heeee...

Super gorgeous.. I like~..

Nadia told me about this product.. Mmg cun laa Cik Nad, no wonder laa u mcm beria-ia bila story kat i td.. Kalu mintak kat tunang, rsnyee dapat tak..?? (walaupon tau mmg tak dapat, but at least kita kena try mintak kan.. uhuhuhuu)

Rasanya iPad nih belom ade kat Malaysia, for more info click here ...



3 comments

Baju Sanding Ku Hilang....!!

Aaaaaaaa... Inilah yang dinamakan dugaan orang nak mendirikan masjid..

Tak tak, baju sanding untuk umah saya telah hilang...!! Mmmmm.. Sabar jek laa...
Aritu masa pilih baju, elok ade jek baju tuh.. Semalam masa nk fitting ntah hilang ke mana....
Sangat kecewa..

Abis kitorg carik baju tuh satu kedai.. Mak andam, pak andam pon tak tau mana baju tuh menghilang... Kesian my future MIL, dia pon sibuk carik gak.. But still tak jumpe.. Last-last pilih jek baju lain yang ala-ala baju yang saya nak aritu.. Apelah mak andam saya nih, mcm mana laa dia bleh lupe baju tuh letak kat mana.. Aritu saya dah test dah baju tuh... Gerammm btol... Mintak-mintak jangan laa buat hal lagi masa majlis nnt..

Ok... Cukuplaa dengan keluhan nih.. Saya malas nak pikir banyak, nnt saya sakit kepala lagi...

Ujung minggu nih nak amik baju nikah plak... Hope semuanya ok... 2 comments

Yummy Juicy…

Guess what, genting pon dah ade strawberry farm..

DSC01405 Ahaaa… This is not at Cameron ok.. Kat oversea pon bukan.. Farm nih kat Genting Highland.. Located opposite Gohtong Sport Center…

DSC01402 Look at the yummielicious strawberries.. Rasa nak petik-petik jek..

U can also selfpick the strawberries if u like.. Agak mahal skit kalu petik sendiri dari beli yang dah petik.. Around RM8.00 per 100gram kalu nak petik sendiri.. Tp berbaloila kalu terasa nak petik buah strawberry….

DSC01406 Ape lagi.. Ngup..ngup masuk mulut… Yummie…

Post nih nak citer pasal makan jek…
Ingat tak my craving for sate.. Ingat tak.. ingat tak…

At last, dapat makan sate yang sedap…

DSC01400

Sate ayam 10 cucuk, sate daging 10 cucuk…
Fly diet fly… Geeeee

DSC01398 Kuah sate for two.. Me and him…:)

Sate nih bagi saya is much more sedap than sate express di Kajang tuh.. U guys should try… Stall di tepi jalan di Jalan Peel.. Konpem nak lagi….

OK! Enough talking about food..Mau balik sudah.. Sakit pale.. Rasa sebab dah terlebey makan strawberry… :P

p/s: Oh…. I wish i can go straight up to Genting Theme Park… But, unfortunately need to go back to the office sbb ade meeting lepas lunch… :(

0 comments
Related Posts with Thumbnails