Planning for second honeymood trip..

Planning to go to Cameron Highland, sebab MBB Credit Card holder ade dapat great offer.. Pay 1 night get another 1 nght stay for FREE.. Weee.. Sooo tempting kan.. Mestila saya mau pergi Cameron itu, sambil makan stramberry dicicah dengan honey and cream..

TAPIIIIIIII... kat mana sudah aku letakkan pamphlet itu.. Kat mana? kat mana?
Aduhai lupa laa pulak kat mana letak.. Aritu dok beria kemas umah, takut tersalah letak pulak...

Takpe, nanti kita selongkar umah cari itu pamphlet.. Hubby dah bg green light boleh pergi, tunggu green light nak bg duit je.. hahaha

p/s: offer sampai 31 Oktober 2010... So, kene book awal.. Rugi woo kalau tak pergi...

p/ss: Abang, belanja sweater baru satu boleh... :P

iklan jap.... teeet.. teeettt...

baju raya, tudung, brooch, kasut dah beli..
nak tukar duit raya pulak.. tak sabar nak raya kan...
kuih raya lagi 3 jenis kene buat...
pastu kita balik kampung beraya.. weeeeeee...~

** mood raya sudah sampai.. hari-hari nak nyanyi lagu raya je.. lalalallaaaa.... 0 comments

HOMEDEC 2010

image

HOMEDEC is coming to town.. And one thing yang tak coming-coming dan terus menyepi adalah kunci rumah baru kami.. Adakah kami akan ketinggalan exhibiton kali ini gara-gara proses mendapat kunci rumah yang begitu lama mengambil masa..

Dari janji dulu bulan 2 membawa ke bulan 5 dan sekarang dengar-dengar kata mungkin bulan 10 pulak dapat kuncinya.. Nak tau pasal gosip rumah saya sila ke sini.. Saya tak join pon forum tuh, just follow untuk mengetahui perkembangan rumah saya..

Kalau la bulan 10 baru dapat kunci, maknanya terlepas la saya nak pergi HOMEDEC ni.. Macam mana nak tempah Kitchen Cabinet kalau ukuran dapur pon tak tau.. 

Tolong laa cepat proses CF umah saya.. Saya kepingin nak pergi HOMEDEC… :((

0 comments

Kari Ayam, So Damn Hot..

Entry kali ini tiada kene mengena dengan resepi..
Tapi ada kene mengena dengan makanan..

Gara-gara memakan kari ayam yang super berempah untuk sahur pagi tadi..
Badanku kepanasan sampai sekarang..
Rasa nak berendam je dalam pool sekarang ni..
Woiiit opis ku.. selalunya kamu sejuk pagi-pagi ni.. Tapi nape arini panas plak?

Ohhh.. Boleh demam kalau macam ni..
Bertahan ye perut, jangan sampai buat hal cam semalam sudah...

I need ice bag!!! 0 comments

“ Abang lebih hensem kalau…..”

My hubby ni ada satu tabiat suke nak simpan jambang..
Sy tak pernah pon kisah kalau hubby nak simpan jambang panjang-panjang..
Tapi macam tak sesuai la pulak dengan kerjaya hubby kan.. Kang ade pulak orang bercakap isteri tak pandai jaga suami.. Biarkan suami berjambang panjang…
Slalu jugak suoh hubby shave, tapi biasalah kan mesti berlengah-lengah
Nak wat macam mana kan, dah laki kita suke simpan jambangnya, nampak lagi macho kot..

Saya ni pon terpikir-pikir bilalah hubby ni nak shave.. Dari hari sehari kata nantilaa… Tapi tak shave-shave gak.. Shaver pon baru beli, tapi bila nak guna pon tak tau… Tiba-tiba di suatu petang masa sedang berborak kosong.. saya mendapat satu idea..

Isteri : Abang…

Suami : Iyeaaa..

Isteri : Abang nak tau tak…

Suami : Nak tau apa?

Isteri : Abang tau tak… Abang kalau tak shave pon hensem… Tapi kalau abang shave abang mesti lagi hensem…

Suami : Mmmm… Bak sini shaver saya…

Isteri terus gi amik shave.. Dalam hati * yes..yes… berjaya gak…***

Yessss.. Saya berjaya membuat hubby shave jambangnya.. Tapi yang tak tahan tu, bila dah abis shave..
Masuk-masuk bilik terus belek-belek muka kat cermin..

Suami : Waaaaaaaaaaa.. Saya nampak 5 tahun lagi muda.. Macam baru 25 tahun.. Lagi muda dari awak.. Hahhahaa… (Dengan nada excited yang amat…)

Isteri : **Blank..blank..blank.. (Terus terkelu gara-gara kadar keperasanan suami yang melampau.. huh..)

p/s : setiap hari ada je perangai suami yang baru saya tahu.. betullah kata orang.. kita perlukan seumur hidup mengenal seseorang itu.. and i’m enjoying everything that i learn about him each day… :)

1 comments

Chocolate Chip Cookies..

Last weekend, menghabiskan masa membuat biskut bersama ipar duai.. Alang-alang dah berkumpul, amik peluang untuk belajar membuat biskut Chocolate Chip Cookie dengan wife adik ipar saya.. Nih memang biskut wajib dibuat oleh Emy.. Sebelum ni tak pernah rasa, tapi hubby cakap memang best.. So, alang-alang dah berkumpul di hujung minggu amik peluang belajar buat biskut tu.. Haaa,kalau nak resepi sila ke sini..

Start membancuh,tengah malam.. Abis bersepah dapur my MIL.. Dengan hubby skali kena paksa tolong cincang-cincangkan badam.. Kata nak belajar buat biskut sedap, kenalah bekerja keras skit kan.. Bila dah abis bancuh, semua macam dah ngantuk.. Last-last amik keputusan bakar skit jek.. Buat rasa-rasa dulu.. Masa lepas sahur nanti baru sambung bakar..

IMG_1630 Adunannya.. Dari adunan ni, saya dapat 3 balang biskut berbeza saiz.. Kira banyak jugaklah.. :)

IMG_1632 Kene jarak-jarak kan, biskut ni akan mengembang bila dibakar…

Lepas oven dah panas, ape lagi.. Terus masukkan dalam oven…

IMG_1634 Haaa… Tengok tu, mula laa mengembang dan meleperkan.. Tapi takpe, yang penting hasilnya sedapppp….

IMG_1636 Jangan gusar kalau hasilnya hitam skit.. Sebab memang begini sepatutnya rupa bentuk biskut ni.. Macam Famous Amos nye biskut.. So, lepas ni kalau sesiapa mengidam nak makan biskut FA, tapi kat tempat tu takde kedai FA.. boleh try biskut ni.. Memang lebey kurang sama rasa dia… :)

0 comments

Biskut Semperit..

Chop.. sebenarnye samperit ke semperit? Aku tak pasti plak yang mana satu ejaan yang sebenarnya.. Urmmm.. Takpelakan, asalkan rasanya sama.. Oklah, this my second biskut raya.. Kalau ikut list ada 5 jenis nak buat.. So, ade 3 lagi yang kene buat sesi test kuih.. Senang skit nanti bila nak buat banyak-banyak…

Ok, this is the resepi..

Bahan-bahan:

1 cup mentega,
3/4 cup gula halus,
1 biji telur,
1 sudu teh essen vanilla,
1 1/2 cup tepung jagung;
3/4 cup tepung gandum (aku gune tepung top.. ape tu tepung top.. MIL cakap tepung top ni high quality tepung gandum… kat kl takde.. ade kat melaka and a few other places..)
3/4 cup tepung kastard;
1 sudu teh baking powder; dan
secubit garam..

Cara-canya:

Pukul mentega dan gula sampai kembang. Kemudian masukan telur dan essen vanila sehingga sebati. Satukan tepung jagung, tepung gandum dan tepung kastard, baking powder dan garam. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi adunan.. Terapkan adunan di atas dulang. Bakar selama 8-10 minit pada suhu 170 celcius..

Sumber resipi dari sini.

Senang je kan resepinya.. Kalau tengok, lebey kurang macam butter but slightly different.. Rasa pon ada lain skit.. Mungkin sebab tepung.. Tapi yang payah skit semperit ni bila nk menerap tepung tu.. Tekan,tekan,tekan sampai sakit ibu jari.. Tapi alhamdulilah, kalau ikut adunan ni memang mudah nak terap.. Tak keras, tak lembut.. Cantik je adunannya…

IMG_1627 Dough dan alat untuk menerap semperit.. Tekan je dengan ibu jari..

IMG_1626 Terapkan terus di atas dulang.. Hias ikut suke.. Lepas ni nak bubuh coklat rice plak.. Bagi menarik skit.. :)

IMG_1629 Yeayyy.. Sudah siap untuk dimakan.. Satu adunan tuh boleh menghasilkan lebey kurang 50 semperit.. Bergantung kepada berapa panjang setiap biskut.. Rasa dia pon enak, lemak-lemak gitu…

Semalam petang, masa main-main coklat dengan hubby.. Boleh pulak terkeluar satu idea..

Atul : Abang, kalau benti keje pastu jadi peniaga biskut ok tak?
Abang : Okkk… Tapi..
Atul : Tapi ape?
Abang : Tapi kene pastikan untung jualan tiap bulan sama dengan gaji awak sekarang…
Atul : Ciet… Tak jadi laa macam tuh…

Itulah manusia, baru buat benda baru skit.. angan-angan bukan main tinggi..
Nak jual biskut laa konon.. Oven tu pon panas setahun sekali je..
Tapikan.. Kalau betulla aku jual kuih.. korang rasa ade yang nak beli ke.. Hahahha.. Mulalah berangan lagi.. Buweeeekkkk…

0 comments

Chocolate Butter Cookies..

Jangan jelak kalau post-post akan datang hanya pasal biskut raya.. Sebab itu aje aktiviti di bulan ramadhan ni selain berpuasa, tarawikh dan of course memasak juadah berbuka dan sahur…

Post sebelum ni pasal Creamy Butter Cookies kan.. Me and my hubby dah plan nak salut biskut-biskut dengan coklat.. Bagi menarik skit.. Kalau kosong macam tu, nanti takde sape plak nk makan.. Biskut raya kene manarik-menarik skit.. Baru laku.. :)

Ok, here goes.. Our first attempt..

IMG_1615[1]

Masukkan biskut dalam coklat.. gaul-gaulkan..

IMG_1616[1]
Letakkan atas alas.. Ade yang celup penuh… Ade yang celup separuh.. Ade dua chef.. Tu yang macam-macam idea kuar..

IMG_1618[1]
Biskut duck kita celupkan macam ni plak.. Hubby kata tak cantik, tapi aku rasa comel je.. Hahahaa…

 IMG_1624[1]
Pastu biarkan kering.. Dah macam homemade coklat plak aku tengok.. Hohohoho..

Aku baru je lepas membakar biskut semperit.. Tu, aku ceritakan next post.. Tak larat nak taip panjang-panjang.. Nak masak lauk sahur plak lepas ni.. Fuhhhhh… Neeeeeeeeeddd more power… Kan bagus kalau manusia boleh recharge power bila penat.. :P

0 comments

Creamy Butter Cookies

Well the recipe is very simple.. Diambil dari sini.. Disebabkan scale kat umah ni range dia terlalu besar, susah skit kalau nak timbang sukatan yang sikit-sikit.. Payah nak agak.. Recipe ni mudah sebab guna cup je..

Butter Cookies Recipe (copy paste je dari source)

  • 1 cup butter, softened
  • 3/4 cup sugar
  • 1 egg
  • 1/2 teaspoon vanilla extract
  • 2-1/2 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • Directions

    • In a bowl, cream butter and sugar. Add egg and vanilla; mix well. Combine flour, baking powder and salt; add to creamed mixture and mix well.
    • Place the dough in a cookie press fitted with a heart plate; form cookies on ungreased baking sheets. Bake at 375° for 6-8 minutes or until set but not brown. Cool on wire racks.

    Kalau nak kelainan boleh tambah cocoa powder ke, chocolate chip.. atau hias dengan icing sugar, coklat.. Ikutlaa kekreatifan masing-masing.. Nih baru first batch.. Nak test oven mak.. Projek biskut raya kali ni kene guna 2 oven, sebab nak buat banyak.. Harap-harap menjadilaa.. Siap dah book adik ipar datang umah tolong buat kuih raya.. :)

    Oh.. Sebelum terlupe, some of the cookies from yesterday…

    IMG_1612[1] 
    Dough yang dah tinggal sikit.. Gambar adunan tak sempat nak amik.. Maklumlaa buat sengsorang.. Tangan bertepung takkan nk pegang camera plak.. :P

    IMG_1611[1] 
    Potong ikut shape.. Jangan risau kalau gula tak hancur.. Nanti biskut akan jadi crispy…

    IMG_1613[1] 
    Duck shape plak.. Ade tebal ade nipis.. Maklumlaa dah lama tak buat biskut.. uhuhuhu… Bubuh choco chip supaya nampak menarik…

    Ok, bila dah siap… Beginilah hasil nya.. Tadaaaa

    IMG_1614[1] 
    Lots of love.. :D

    Mmmmmm.. Tengah berkira-kira berapa jenis biskut nak buat tahun ni… Nak buat yang mudah-mudah je, tp cantik.. :P

    0 comments

    Mood Raya : Biskut Raya

    Waaaa... Kejap je dah 8 Ramadhan.. Cepat betul masa berlalu kan..

    Dapurku dah berbau biskut di bakar.. Sungguh menyelerakan.. :)
    Baru satu doh je yang selesai di bakar.. Itu pon dah sakit-sakit pinggang..
    Bila buka almarai dapur, nampak tepung, gula semua teratur kemas...
    Boleh ke ni, nak buat semua kuih yang diplan?

    Fuhhh..fuhhh.. tarik nafas panjang-panjang...
    Kental kan hati..
    Pastikan tepung-tepung itu bertukar menjadi biskut yang sedap di makan...

    p/s: Umahku dah bersepah dengan tepung.. Smp ke depan pon ade tepung.. Maklumla setahun sekali baru main-main tepung ni.. Heee...

    Gambar biskut pertama akan ditampal kemudian... :) 0 comments

    Berbuka Puasa Bersama Menantu..


    Aduh.. Tajuk tak boleh tahan.. Well, ini tajuk mak i yang bagi idea.. Mak pulak yang lebey excited sampai bagi-bagi tajuk gitu.. Ni semua gara-gara first time berbuka bersama menantunya yang sorang tu.. Ehehhehe… Takpelaa, kita layan kan aje keranah mak yang sorang tuh..

    Minggu lepas, kitorang balik kampung untuk sama-sama meraikan puasa dan berbuka puasa beramai-ramai.. Kali ni, turn kitorang balik umah my parent.. Walaupon jarak umah mak ngn mak mertua sangatla dekat, tapi still ade sistem turn tau.. Kenalah berlaku adilkan.. Kali balik umah  mak, lain kali balik umah mak mertua pulak.. Baru adil dan hidup dengan harmoni..

    Awal-awal lagi, sebelum balik kampung dah request mak suoh masak siput sedut.. Dari ari tu saya teringin sangat nak makan siput.. Selain nak makan siput, kami nak pergi carik tepung top untuk buat kueh raya.. Korang tau ke ape itu tepung top? Haaaaa… Nanti kalau ade kesempatan saya tunjukkan tepung tuh.. MIL saya cakap kalau buat almond london pakai tepung tu, memang sedap.. Lembut je rasa biskut tu nanti.. Nanti saya cuba buat, kalau sedap boleh recommend kat korang semua…

    Pagi-pagi Sabtu tu lepas selesai membeli bahan-bahan buat biskut, me, hubby and my mum pergi jalan-jalan makan angin.. Mula-mula ke JJ, mak nak beli blender baru.. Awal tu cakap nak blender je, tapi sempat jugak menyambar iron baru.. Lepas tu mak nak tengok bekas kuih raya, tapi kitorang terus je jalan buat tak layan.. Uhuhuhu.. Mak tu bukan boleh, nanti semua dia beli.. Bekas kuih kat umah tuh dah ade macam-macam bentuk.. Membazir je nanti…

    IMG_1604

    Masa kt JJ tuh, ingat nak beli tembikai.. Tapi sekali timbang tembikai sampai 10 ringgit lebey.. Mak suoh letak balik.. Dia cakap mahal.. Ajak gi tesco pulak sebab nak carik radio ngan tembikai murah.. Kitorang pon layan kan ajelaa..

    Sekali pergi Tesco Melaka tu kecewa.. Barang-barang elektrik dia macam dah takde stok.. Sikit sangat.. Radio pon ntah ape-ape modelnye.. So, tak jadi beli radio terus ke bahagian barang-barang basah…

    IMG_1603Muka mak kecewa tak dapat radio idaman hati…

    Punyalaa ramai manusia kat bahagian barangan basah tu.. Barang pon dah takde.. Tembikai pon ade 2 biji je tinggal.. Kalau tengok harga memang lagi murah dari yang kat JJ tu.. Tapi buah macam tak elok je.. Terus mak cakap, takpela kta beli kat pasar depan umah je.. Kat Tesco tu kami cuma beli sabun je.. Terus balik umah…

    Singgah kat depan pasar jap nak beli tembikai… mak je yang keluar pergi beli.. Masuk-masuk je kereta mak dah tersengih-sengih… Sebab harga kat pasar tuh lagi mahal.. Tembikai harga 13inggit lebey.. Haaaaaaaaa… Padan muka.. Ingatkan nak murah.. Dari JJ lari gi Tesco pastu gi pasarkan.. Sekali kat pasar harga lagi melampau mahal.. Tapi nak wat mcm mana.. Beli jek laa.. Kang ade pulak yang nangis tak dapat minum air tembikai…

    Sampai-sampai umah dalam kol 3.00 macam tu, rehat-rehat jap terus mula masak… Mak masak punyalah banyak macam nak kenduri je, sedangkan yang makannya 5 orang je.. Siap keluarkan mangkuk pyrex lagi nak bubuh lauk.. Melampau betul.. Macam nak jamu YB makan, sedangkan anak-anak je pon.. Ehehhehee…

    IMG_1609 Lauk pauk yang super banyak.. Saya dah membebel-bebel sebab banyak sangat..  :P

    Ok, menu-menunya adalah…

    IMG_1606 Siput Sedut Masak Lemak Keladi…

    IMG_1607 Sambal petai udang…

    IMG_1608 Daging Masak Black Pepper.. (Saya masak yang ini je.. :) )

    dan akhir sekali

    IMG_1605 Sayur campur….

    Lepas berbuka masing-masing tersandar sebab kekenyangan.. Dahla leka berborak sambil sedut-sedut siput.. Tau-tau nak dekat pukul lapanje.. Masing-masing kelam kabut nak solat maghrib.. Hehehe

    Berbuka kat kampung memang best.. Kalau laa tempat keje dekat dengan kampung, memang hari-hari ajak hubby berbuka kat kampung je.. So, tak yah pening-pening pikir menu nak berbuka puasa..

    0 comments

    Bila tibanya Ramadhan….


    Apa lagi…. jalan kat kompleks ni pon jadi sesak… semua orang berlumbe-lumba nak balik cepat untuk mengelak dari tersekat lebih lama kat dalam opis..

    Seperti yang dijangka, dalam basement pon jem.. Kete beratur nak keluar.. Kadang-kadang rasa macam baru lepas balik shopping je sesak-sesak macam tu..

    IMG_1599 Bila semua balik serentak, inilah jadinya.. Kadang-kadang terpikir..kalau la saya pandai bawak moto kan senang.. Merempit je pegi opis, tak yah pikir jem-jem ni semua…

    IMG_1602 Menunggu dengan sabar..

    Dulu pernah sampai 45 mini stuck dalam basement.. Bayangkan laa.. Tu baru basement, belum keluar dar blok.. Nak kuar dari kompleks.. Nak ke rumah.. Hurmmmm…

    Bila la agaknya masalah kesesakan lalu lintas ni nak selesai agaknya.. Taun lepas pon macam ni jugak… Ujian masa bulan ramadhan ni kot.. Kenalaa banyak-banyak bersabar.. :)

    0 comments

    Ramadhan Al Mubarak…


    Selamat Datang Bulan Ramadhan..
    Kedatangan yang dinantikan setiap tahun..
    Macam mana sambutan Ramadhan tuan-tuan dan puan-puan? Bersahur tak pagi tadi?

    Tahun ni, alhamdulilah dapat menyambut Ramadhan bersama suami tercinta..
    Bersahur dengan ulser di lidah.. Ohhh.. Tak rasa ape pon makanan tu.. Telan-telan je nak kasik kenyang perut ni.. Kalau tak nanti ada pulak yang kelaparan di tengahari…

    Nak ke mana petang ni.. Aduh, belom pon tengahari dah pikir nak makan apa berbuka nanti.. Tahun ni, tugas ke bazar ramadhan serahkan pada suami.. Biar dia je yang beli ape yang nak.. Saya sms je nak makan apa.. Kalau saya yang pergi mau tak berasap dapur kat umah plak kan..

    Semalam buat sambal goreng setupperware.. Kalau-kalau tak terbangun nak masak sahur, at least boleh makan sambal goreng tu.. Ehehheee..

    Akhir kata… Selamat Menjalani Ibadah Puasa….~

    0 comments

    Cara Menyembuhkan Batu Karang..



    Dua tiga minggu yang sudah Hubby asik mengadu sakit pinggang dan senak perut..
    Dah 3-2 kali berulang ke HKL dan doktor kata batu karang..
    Tapi takde ape-ape perubahan pon pada sakit hubby.. Dari masa ke masa sakit akan datang balik.. Kesian sangat sebab nak tolong pon tak tau nak buat apa…

    Macam mana erk sembuhkan dari batu karang ni?
    Ada apa-apa ubat tak yang mujarab?

    Kebanyakan artikel yang baca suruh jaga permakanan.. Tak boleh minum teh, kopi, nescafe.. Kena banyak minum air.. Selain dari jaga pemakanan, ada tak cara lain nak ubatkan batu karang..?

    Aritu dah buat xray, tapi doktor tak nampak pon batu..Kalau nak tunggu HKL, bulan 11 baru appoiment untuk ultrascan.. Lama betul nak tunggu.. Sakit hubby tu tak pon kurang-kurang…

    Kitorang ingat nak refer pakar (swasta).. Tapi tak tau pulak mana yang ada pakar kidney..

    So, kalau korang ada info atau pengalaman berkenaan dengan batu karang ni.. Boleh tak share kat sini.. Tak kirala doktor pakar ke dukun ke pawang ke atau sapa-sapa je la yang oleh mengubatkan batu karang… Tolong bagitau saya kay.. Info dari anda semua amatlah diperlukan…

    2 comments

    Jom Ke Dusun Durian..!


    Nak wat ape je pergi dusun durian? Mestila sebab nak makan durian..
    Pada mereka yang boleh makan durian.. Mmg syooookkk laa layan makan durian yang fresh dari ladang…
    Tapi buat mereka yang sedang sakit tekak dan “berpantang”.. Lupekan jelah niat nak makan durian… Ade yang kene wat trip ke klinik malam nanti..

    IMG_1570 4 orang Ahmad sibuk memilih durian…

    IMG_1571 Syok layan rambutan sebelum durian sampai..

    IMG_1572 Hubby sempat je nak wat muke yang merosakkan gambar… Ni tengah tunggu tauke kopekkan durian.. Tak sabarla tuh nak makan durian kan…

    IMG_1576 Durian dah sampai…. Ape lagi.. Jom makan…

    Punyala banyak jenis durian kat sini.. Ade durian hijau, durian sekaya, durian bola, durian kunyit.. Dan apelagi ntah.. Tapi durian-durian ni memang best.. Kualiti dijamin.. Kalau rosak, tauke ganti lain..

    IMG_1579 Amboiiii.. Bukan main sedap Danish makan durian erk.. Mentang-mentangla Mak Ngah tak bleh makan… Haikal senasib ngn Mak Ngah.. Kita tunggu taun depan yer Haikal.. Taun depan kita makan puas-puas.. Ehehhee..

    IMG_1582IMG_1580 Hasil kenduri durian untuk kali ini….

    Memang sangat sakit hati bila tak dapat makan durian yang sedap macam ni.. Kena tunggu taun depan.. Kebun ni kat Beserah, Kuantan.. Lain-lain info tak tau sebab abang ipar yang bawak datang ladang ni.. Naik kete, tido.. Tau-tau dah sampai depan ladang.. Hahahhaa…

    Nak dijadikan cerita.. Malam tu, Along terpaksa buat trip ke klinik sebab semua demam.. Haaa… Ni mesti kes makan durian banyak sangat laa tu.. (Sila refer Gambar no 5.. Budak kecik itu demam sebab makan durian… :P).. Nasib baik i tak makan, kalau tak memang join the trip.. Heeee…

    0 comments

    Sejuk.. Sejuk

    Ok.. Saya amatlah tak tahan duduk dalam opis ini..
    Terasa urat-urat kaki mengembang dan udara-udara sejuk ni masuk dalam kaki..
    Terseksanyaa...
    Kenapalaa doktor hanya bagi saya cuti 2 hari saja..
    Dia tak tau ke yang opis saya ni sangat sejuk..

    Terpikir nak buat unggun api kat cubicle ni..
    Kasik panas skit.. Ahahhaa...

    Attire hari ni : Kurung pink + tudung pink with green shawl and green socks..
    Tak padan betul, pink dengan green.. Nak wat macam manakan.. Itu je yang ade kat opis..
    Lantaklaa, asalkan dapat kurangkan sejuk ni.. :P 1 comments

    Roti Canai Spesel

    Kita lupakan segala kedukaan dengan cara...?? Cara ape yang best?
    Aku kalau tension, the best therapy is with food..
    Kalau orang lain, ada masalah hati ke, jiwa ke.. Akan kehilangan berat badankan..
    Tapi tidak aku.. Aku akan gain weight bila tension, dan akan kurus bila emosi stabil.. Uhuhuhu...

    Jadinya, apekah kaitan tension, makanan dan roti canai spesel adalah??
    Takde kaitan ape pon.. Just aku nk memperkenalkan roti canai ni pada korang..

    Roti Canai Spesel

    Roti banjir dengan 2 biji telur 1/2 masak...

    First time tengok roti ni memang terkejut.. Wahhh.. Ade ke roti canai macam ni... Tengok hubby makan memang berselera sungguh.. Tapi aku tak makan pon, sebab masa tuh dah penuh sangat perut.. Sampai sekarang rasa menyesal plak tak makan aritu.. Hurmmm.. Kene ajak hubby gi kedai tu balik.. Nak try roti canai ni...

    Sambil makan sambil bercerita.. Memang syookkk...

    p/s : Aku still dalam tempoh berpantang dan dah mula bekerja.. Tapi terseksa dok kat opis ni.. Sejuk sangat-sangat, membuatkan badanku sakit-sakit.. Doktor... saya nak mc boleh ka? :P
    0 comments
    Related Posts with Thumbnails