Spot the difference!

Picture 1:

IMG_2594

Picture 2 :

IMG_2616

Cuba teka apa bezanya?

Dapat tak? Dapat tak?

.

.

.

.

.

.

.

Bezanya adalah…

.

.

.

.

.

.

………………… Satu gambar nampak baby bump, satu tak nampak…

 

Kesimpulannya, pakai la baju besar supaya orang tak sedar bahawa perut kamu besar… :P

1 comments

H.O.T

Kesan sampingan dari penambahan berat badan adalah:

I am super HOT inside out...
HOT tu bukan bermaksud gorjes yer...
walaupon potongan badanku masih lagi seksi with my baby bump.. hohohooo....

HOT di sini bermaksud kepanasan...
Ya...
Aku boleh mengesat peluh di atas bibir, saat rakan-rakan opis mengeluh opis ni terlalu sejuk..
Dan ya,
Aku hanya boleh tido bila aircond di pasang 16 darjah celsius, sambil kipas masih berpusing ligat...

At this moment, i wish to be in a pool full with ice...
Ahhhh.. Terasa nyaman kalau berada di tanah tinggi yang sejuk...
Ice cream yang sejuk terasa sangat nikmat...
Air sejuk memberi seribu kepuasan....

Dan kesan dari itu semua, aku bangun bagi dengan batuk yang hebat...

Kesimpulannya,

CAN SOMEONE FIX THE AIRCONDITION???

How am i going to work in this HOT situation...

One hand fanning myself, and the other one typing my review?????

Saya tak bleh bekerja dalam keadaan yang berbahang ini... Helllllpppppp.... 0 comments

Berdebar tak?

Soalan yang saya selalu dapat lately...

"Waaa... Atul, dah berapa bulan dah? Rasa berdebar tak? "

Rasa berdebar apa yer?
Mestila soalan tu rasa berdebar nak bersalin...

Jawapannya, setakat ni belom lagi yer kengkawan..

Ada masanya..
bila pinggang ni sakit, dan badan terasa terlalu penat bila balik rumah lepas kerja..
Saya harap sangat yang baby akan keluar awal...

Tapi.. bila waktu saya nak tido malam..
Dan baby sangat aktif bergerak..
Berpusing-pusing.. Bergegar-gegar...
Hati rasa sayu bila pikir yang nanti bila baby dah keluar, saya takkan rasa macam tu lagi..
(urrmmm.. nak rasa lagi kena laa preggy lgi kan.. uhuhuhu)
Bila rasa macam tu, terus hilang rasa penat...

Bilakah rasa debar tu akan datang...?

Entah laa erk...
Tapi syukur alhamdulilah, setakat ni saya masih sihat..
Cergas nak uruskan kerja pejabat dan rumahtangga...
Walaupon kadang-kadang terasa diri ni berat, tp masih lagi boleh bergerak secara bebas...

Kalau ikut tickers kat atas tu, ada 40 hari lebey je lagi..
Saya dah kene siapkan hospital bag saya..
Siapkan bag bay jugak..
Barang-barang baby dah siap...
Sekarang ni nak setelkan barang-barang saya pulak...
Ade yang sikit-sikit tu tak beli lagi...

Mungkin bulan depan baru nak rasa berdebar..
Hek eleh, bleh pulak pikir bila nak berdebar kan... uhuhuhu

p/s: azam saya nak kembali ke berat asal dlm tempoh berpantang nnt.. kalau boleh nak pantang mcm orang dulu-dulu... korang rasa tercapai tak azam sy tu.. :P 2 comments

Panic Attack..

Nape aku ni..

Hari ni, asik rasa sakit je...
Dah nk kuar ke anak aku ni...

Malas campur takut nak pikir bukan-bukan...
Masih awal lagi kot...

Nak,
Jangan takut-takut mama yer...
Cukup 9 bulan nanti baru keluar ye...
2 comments

32 weeks @ 8 months

Kejap sangat masa berlalu kan.. Pejam celik tengok-tengok dah nak masuk 8 bulan menjalani kehidupan sebagai ibu mengandung.. Alhamdulilah sebab Allah memberi kesempatan kepada diri ini merasa kehidupan mengandungkan anak sendiri...

Macam biasa, kita lihat perkembangan semasa ok.. :)

  • Sudah masuk third trimester iaitu fasa untuk ibu bersedia melahirkan baby...
  • Segala-galanya sudah kelihatan semakin memenatkan... Nak pergi kerja penat, nak kemas rumah rasa penat, nak masak pon kadang-kadang rasa sangat penat.. Tapi bila melihat hubby yang tak suka nak makan luar, saya gagahkan juga masak diner.. Masak yang simple je pon.. Nak masak sedap-sedap tunggu weekend ye baba...
  • Pergerakan sekarang ni still sama.. Cuma perlu selalu ingatkan diri sendiri yang perut ni dah makin memboyot.. Tak boleh main terjah je...
  • Makin kerap kena jumpa doktor.. 2 minggu sekali..
  • Tido masih lagi lena, cuma bila nak dapatkan feel tido tu susah skit...
  • Baby pulak setakat ni, masih macam biasa.. Tiap kali scan, Dr cakap baby ok...
  • Rutin baby yang saya perasan, he will give me good morning kick masa saya bangun nak pergi kerja.. Dan mula akan aktif lepas breakfast.. Malam pulak, gerak sikit-sikit je...
  • Dah mula buat kick count baby walaupon rasa sangat konpius macam mana nak kira.. Tp yang penting baby akan gerak from time to time.. tu kira okla kot.. uhuhuhu
Setakat ni je kot.. Lain-lain tu, macam biasa lagi..

Haaaa, nak citer skit.. Aritu, abah ngn mak datang kl.. Malam tu masa masing-masing sibuk layan All England, abah tanya dah bape bulan.. Cakaplah dah nak masuk 8 bulan... Pastu abah cakap... "Kecik je perut. Doktor tak cakap berat baby dah bape..?".. Ehehheee.. Abah pulak yang risau tengok perut kecik.. Agaknya sebab anak first kot, perut ni susah nak membesar.. InsyaAllah, baby membesar dengan sihat.. Atuk doakan je mak ngn baby selamat ye tok.. :) 0 comments

FETAL MOVEMENT CHARTING

atau dalam bahasa melayunya carta pergerakan bayi..

ye... hari ni bermulanya saya mengira pergerakan baby saya...

but i'm confuseee ok...

nak kira movement yang bagaimana ni...

baby kadang-kadang suka...

gesel-gesel siku - itu nak kira ke?

tersedu-sedu banyak kali - itu kena kira ke?

keletek-keletak mummy... - itu nak kira ke..?

dan yang pasti kadang-kadang baby akan kick - haaa.. ini pasti kene kira....

ohhh.. saya konpius... pergerakan yang mana nak kene kira ni.... 0 comments

Tak Best

Hari ni, rasa tak best..

Risau pikirkan suami sakit kat rumah..
Entah kenapa sejak balik dari holiday, asik mengadu sakit-sakit badan dan sakit tekak...
Tapi tak pulak selsema dan demam...
Doa dijauhkan dari segala penyakit dan cepat sembuh...
Aminnnn..... 0 comments

What i had for lunch...

Disebabkan tersangat lapar, saya telah berbelanja seperti di bawah untuk memuaskan nafsu lapar saya :

Rice + Vege + Fish + Salted Egg = Rm4.50
Soya Milk = Rm1.50
Ice cream Magnum = Rm3.80
Total spend : Rm9.80

Punya la banyak makan mak buyung ni.. Ni aku yang nak ke baby yang nak makan... Uhuhuhuu...

Pengajarannya untuk hari ini :

  • Nafsu membeli akan menjadi-jadi bila terlalu lapar...
  • Sediakan makanan untuk snack time untuk mengelakkan kebuluran pada waktu lunch..
  • Jangan mudah terpengaruh dengan apa yang orang lain makan.....
p/s: baby tersedu-sedu lepas dapat aiskrim magnum.. sedap sangat laa tu erk.. ehehehehee 0 comments
Related Posts with Thumbnails