My Dear 2011 Warehouse Sale

Dari dulu asik tengok je blogger lain cerita pasal memborong barang di my dear warehouse sale...
Tapi tak pernah tergerak hati nak pergi sebab belom ada benda "mahal" yang dicari...
Agaknya rezeki nak pergi kali ni punya sale sebab papa Hasief asik cakap nak beli car seat untuk hasief... Infant carrier yang digunakan sekarang macam dah sempit untuk Hasief...
Mama pon tanya laa papa "Tak kisah ke berhimpit kat warehouse tu??"..
Papa pon kata takpelaaa... Sebab kawan opis papa pon dah pergi dan cakap barang-barang kat sana murah-murah...
Mama apa lagi, bukan main excitedlaa...
Pagi-pagi dah bangun kemas-kemas rumah... sidai baju semua...
Target nak keluar rumah sebelum pukul 8.30pagi sebab nak sampai warehouse tu pukul 9pagi...
Tapi lupe pulak diri ni ada anak yang nak kena disiapkan dulu...
Last-last pukul 9 lebih jugak gerak dari rumah....

My dear warehouse ni kat puchong.. Kalu ikut LDP senang je.. Kitorang follow papago...
Senang dan terus sampai ke destinasi... Sape nak tau alamat warehouse sale tu boleh ke sini..
Sale ni dari deepavali aritu sampai 7 november ni.. Lama lagi tu.. So sape berminat boleh laa pergi cepat-cepat...
Alhamdulilah, masa kami sampai tu tak ramai orang pon.. Lega sungguh...
Hasief pulak lepas menyusu dalam kereta terus tido..
Jadi mama dan papa boleh shopping dengan senang hati...

Khemah-khemah yang penuh dengan barangan... "Abang, sediakan duit yang banyak ok... uhuhuuu"


Ada macam-macam barangan... Baby stuffs, toys, stroller, buggy, car seat, baju-baju pon ada....

Lepas dah jumpa car seat yang berkenan, kami pon round-round tengok barang lain... Dapat jugak beli baju tido hasief dua helai.. Kalau nak beli baju rasanya beli masa Pureen warehousale lagi murah.. Sini taklah mahal sangat, jauh lagi murah dari online shop... Tapi tak semurah pureen.. :)

Lepas bayar kat kaunter bayaran, kena gi amik barang kat kaunter barangan...

Sila ambil barang yang dah dibayar di kaunter ini....

Tengok tu Hasief, lena tido... Tak ramai orang, so sejuk lagi khemah ni.. Sedap nak tido...

Sebelum nak balik tu sempat lagi beli alphabet mat untuk hasief.. Sekarang ni hasief dah nak mula merangkak.. So lagi sesuai guna mat ni..
Papa sedang mengexplain pada mama kena beli mat ni.. Senang nanti hasief nak main-main sambil belajar abc.. Ok papa... Good explanation...

Masa ambik barang kat kaunter tu cakap nak guna terus car seat tu.. Diorang pon cakap bawak kereta ke belakang dan staff mydear akan pasangkan... Memang cekap diorang ni.. Kami nak pasang infant carrier pon slalu terkial-kial...

Taraaaa... Car seat baru hasief.. Muka masam sebab baru bangun terus kene duduk dalam car seat.. uhuhuhuuu..

Keseluruhannya, memang murah beli kat warehouse ni.. Berbaloi-baloi pergi... :)
Ok, itu aje... Sape rasa nak pergi, baik pergi cepat.. Jangan ketinggalan... 0 comments

Baby First Solid Food

Hasief dah mula diperkenalkan dengan solid food, selain susu ibu..
Tapi cuma kadang-kadang je bagi.. Bila tengok hasief macam lapar je baru bagi..
Sebab most of the time, hasief macam tak excited pon bila tengok me and hubby makan..
Setakat ni dia memang behave di meja makan..
Tengok je mama dan papa makan...
Tapi disebabkan hasief dah nak masuk 6 bulan tak lama lagi..
Rasa-rasanya memang patut dah kenalkan makanan baby untuk hasief...

Sekarang ni ada macam-macam jenis baby food di pasaran..
Nak masak bubur sendiri pon ok gak... Bergantung laa pada diri masing-masing nak bagi anak makan apa..
For us, kami bagi makan baby food dulu such as vege puree...
Maybe lepas ni kenalkan pulak bubur nasi untuk hasief..

First time rasa makanan.. Muka pelik dan tak excited pon nak makan...


...... and still masih makan macam nak tak nak... mayb my baby still prefer milk....


ok... ok... dah sampai bulat-bulat mata menelan makanan.... uhuhuhuuu

so, takat ni baru 2-3 kali je bagi hasief makan.. dan setiap kali respon dia makin baik.. dah mula tunjuk minat nak makan...

kanapa bagi awal sangat?? tak laa awal mana... this is just an introduction... milk masih lagi the primary source for him... :) semoga anak mama ni cepat suka nak makan dan membesar dengan sihatnyaaa.... 0 comments

His Delicious Hands

His hands are the most delicious thing ever...
At any chance he gets, he always put his hands in his mouth..
No matter what happen..
No matter what it takes...
He always wants his hands....


Mama... I don't mind if u put socks at my hands...
If still want to chew them..
They are nyummmieeee.... =)
- Hasief -
0 comments

Si Pengarang Jantungku

** catatan sedih seorang ibu..

Hasief jatuh katil Sabtu lepas.
Masa tu, nak menyusukan Hasief, tapi tengok dia terkial-kial menyusu sebab hidung penuh hingus..
Mama pon bangun ke toilet nak ambik penyedut hingus...
Lupa nak halang dengan bantal sebab tak sangka Hasief mampu berguling dengan cepat sebab masa tinggalkan hasief, dia kat tengah-tengah katil..
Tak sempat mama nak amik, tiba-tiba terdengar bunyi benda jatuh..
Berpaling tengok hasief dah ade bawah katil..
Terus menjerit nangis-nangis angkat hasief...
Hasief pon jerit kuat, sakit sangat jatuh dari katil...

Urmmm.. Menyesal tak sudah...
Nasib Hasief ok, dua hari pantau hasief...
Alhamdulilah tak demam.. Aktif macam biasa...

Lepas tu, terus letak bantal keliling katil..
Katil dah macam tempat camping je sekarang...

Pikir-pikir... Kene paksa hasief tido dalam cot..
Tak boley berkepit bawah ketiak mama je...
Nanti makin lama, makin susah nak tido sendiri...

Dear Hasief,
Kita blaja tido dalam cot yer nak...
Nanti mama hias kot hasief kasik cantik...
Boleh yer...
Mesti best hasief tido katil sendiri..
Dah tak yah tolak-tolak papa sebab nak luaskan tempat tido..

0 comments

WW - Us Three

My two heroes....


First trip bawak hasief naik flight.. It was a fun + great trip...
Papa, nanti kita bawak hasief jalan-jalan lagi yer... :) 0 comments

Hasief 5 months



Semalam, 10 Oktober genap umur Hasief 5 bulan. Mama dan papa bawak Hasief ke Langkawi untuk celebrate monthly birthday Hasief... uhuhuuu.. Setiap kali tengok Hasief, terasa begitu cepat masa berlalu.. Cepat sangat Hasief membesar.. Macam tak percaya je dah ada anak..

The 5 month old boy... :) Lets list down what he had achieved until now...

  • Berat dan panjang akan diupdate lepas check up...
  • Hasief dah pandai berguling.. Ke kiri ke kanan.. Memang dah tak boleh tinggalkan sorang-sorang atas katil.. Takut tergolek jatuh ke bawah je...
  • Dah pandai meniarap. Mula-mula tu bergerak ke belakang, sekarang dah pandai bergerak ke belakang...
  • Dah mula menyebut.. "ma...ma... pa... paa..." kadang-kadang tu terkeluar bunyi "aaaabaaa...". Hasief ni memang suka sangat bercakap...
  • Dah mula minat dengan mainan... Teether terutamanya... Tanda-tanda nak tumbuh gigilaa tu kan...
  • Very aktif... but sangat behave... Senang mama nak bawak jalan-jalan... Itu yang penting...
  • Dah mula campur susu formula sebab susu mama dah tak cukup untuk hasief minum kat rumah baby sitter.. Tapi kalau dengan mama, memang no no formula milk...

Semoga hasief membesar dengan sihat dan mama doakan jadi anak yang soleh... Mama sayang hasief banyak.. Love u baby... =) 0 comments
Related Posts with Thumbnails