Penangan Jeruk....

Cube korang tengok gambar jeruk ni..
Bayangkan bila korang berada di depan jeruk-jeruk ni.. Terasa terliur tak??
Aku yang pastinya akan merembes-rember air liur ni bila ade kat depan gerai jeruk..
Dalam hati berkata..."Ya Allah, sedapnyeee..." sambil terembes-rembes air liur dalam mulut...
Pastu mula laa amik bekas, terus masukkan banyak-banyak jeruk dalam bekas...
Timbang dan terus bayar...
Balik opis dengan hati berbunga sebab dapat hasil lain selain keluar makan lunch...

Dan bila sampai kat meja, hati tak sabar-sabar nk makan jeruk...
Bila dah buak bekas tu, sekali lagi menelan air liur....
Amik jeruk yang paling enak di mata tu...
Bila sekali gigit.... MAASAAAMMM... haa amik koo..
terus rasa terkujat di situ...
lantas mati selera ku... terus juga berhenti air liur merembes...
Haaaaa.... Badan ni dah menunjukkan reaksi yang tak suke jeruk lagi...
Terus tutup bekas jeruk dan pass bagi kat kakak opis yang tengah membuyung...
Tersengih panjang kak tu.. Rezeki anak katanya... Uhuhuhuu

Jadi, motif post ini...
Just to remind myself.. I no longer can bear the sourness of jerukss...
Uhuhuhuuuu....

Itu je..
No mo jeruk please...!!
Now i'm having stomache.. Betul-betul carik penyakit...!!

# pics credit to google... 0 comments

Little Hasief is sick.

Last night was a tough night. Hasief didn't want to sleep until 1 in the morning. Rolling up and down, vomitting here and there. He was very fussy and looks very uncomfortable. End up mama and papa bawak hasief tido kat hall. Luas skit dia nk golek2. Around 1.30 am baru tido.

And this morning, badan hasief panas skit. Ukur suhu badan dia, dah 37.1 celcius. Pesan babysitter hasief to monitor him. Hopefully he'll get well soon. Love u baby.
Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

Days without hubby...

my parent come to accompany me and Hasief...
cewaahhh.. macam laa tak boleh duduk berdua ngan Hasief kat umah kan..
but then now that I have no car, i need some to send and fetch me from work..
Plus i need someone to send Hasief to his babysitter's house..

Nasib baik laa itu abah and mak are the free rangers now a days...
They can come to my place anytime they want..
No more the work reason sejak-sejak abah dah pencen ni...

So, tonight Hasief will enjoy his time with atok and nenek while mama goyang kaki depan tv.. hahaha..

... this head keep thinking what to eat tonight.. malas benau nak masak... hurrmmm pasar malam presint 2 seems like a good choice.. hahahaaa... 0 comments

Baby 6 months old

Hari ni genap umur Hasief 6 bulan...
How time really flies when we enjoy it...
My little baby, dari tak tau apa-apa selain menangis nak susu.. Sekarang ni dah pandai macam-macam...

Let see his progress...

  1. Berat dan tinggi macam biasa akan diupdate kemudian...
  2. Sudah laju menyusur.. maneuver ke kiri dan kanan pon dah laju... dah tak boleh tinggal sorang-sorang kat atas katil.. takut jatuh lagi...
  3. Suka menonggeng dan angkat bontot... Dah pandai juga mengiring macam nak duduk..
  4. Masih belom merangkak.. Baru boleh angkat badan ke posisi merangkak je.. Tapi belom bergerak lagi... Statik je buat masa sekarang ni..
  5. Dah tau bila orang lain panggil nama dia.. Bila panggil "Hasiieeef..." nanti hasief akan toleh...
  6. Dah pandai makan... Semalam bagi hasief makan bubur nasi dengan brokoli dan ikan bilis.. Habis dia makan... Sedaplaa tu agaknya...
  7. Suka sebut.. "ma ma ba ba pa pa...." entah apa yang dibebelkan pon mama tak tau...
  8. Suka sangat bila melompat-lompat bila dipegang... Lompat-lompat-lompat.. Kaki tu macam ada spring je...
  9. Masih lagi menyusu badan, campur fomula milk di rumah pengasuh dan makan bubur....
Hasief tahan ngantuk sebab awal pagi dah bangun... :)


0 comments

Kenangan Lalu Buat Ku Tersenyum..

I found my thumb drive while cleaning my car yesterday..
I was cleaning my neo for the last time, and that was like me saying farewell to her.. Neo was very good in doing her job since the first day i bought her... Now she is no longer mine..
Ohhhh.. Sedih..

Ok.... The back to the first sentence.. Tetiba pulak emotional kan..
Pasal neo tu, kalau rajin nanti i'll story in here...
So.... I jumpa this thumb drive..
And this morning i open the driver to see what in side..
Guess what?? Ada old picture of me and hubby..
Masa tengah hangat-hangat bercinta dulu...
Here is one of the picture... Tak boleh letak banyak-banyak.. Maluuuu... Ahaks...


Do mind my sengal pose... My hubby terpaksa menerima kesengalan saya waktu itu...
Can u see the date... 07.03.2009...
Masa ni baru kenal dalam 2 bulan lebih...
We went to JB to attend a friend's wedding dan after wedding tu terus gi jalan-jalan Danga Bay...
Even thou baru sangat kenal, but we really connected dan macam dah lama kenal...
And in June his family came to meet my family to ask my hand in marriage...
Then, we became husband and wife in Mei 2010...
A year later, came Hasief in our life...
What a blissful life we had...
Thank you Allah for all your kindness...

p/s: melihat gambar-gambar lama, selalu mengimbau kenangan masa lampau... :) 0 comments
Related Posts with Thumbnails