Ragam Hasief dan Mainan

Sejak dah ade anak ni, cukup suke tengok mainan.. Kalau boleh nak angkut semua mainan kat kedai tu bagi Hasief main..


Tapi overlaa kan asik beli mainan je.. Macam mama ni kaya banyak harta.. Uhuhuu...
So, bila ada peluang nak dapatkan mainan free, memang terus grab itu offer...
Takde dah nak pikir nak redeem benda lain..


Bila tengok point maybank dah banyak, terus tengok apa boleh redeem.. Biasanya maybank ni barang yang dia offer tak best.. Lagipon kalau nk redeem sesuatu tu, kene ade banyak point baru boleh redeem... Bila tengok point yang ade cukup nak redeem toy untuk hasief, mama pon cepat-cepat tekan butang redeem...


After two weeks, sampai barang kat opis mama....



Tak sabar tu, kat opis lagi dah bukak.. Fikir mesti hasief suka main susun-susun ni...


Bila balik rumah, terus tunjuk kat hasief.. Bukan main excited lagi dia.. Tak sabar suruh mama bukak...


Tapiiiiii... Apakan daya... Kejap je dia main... Kesudahannya, bersepah keliling rumah.. Uhuhuhuu



Turtle dah tinggal badan je.. Rangka dah kene campak ngan Hasief...


Sabar jelaa.. Nasib baik mama dapat free je itu mainan.. :(





Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

Makan makan

Hasief memang suke makan.
Sekarang ni kalau makan biskut, dah reti makan sendiri.
Tapi mama still kene perhatikan sebab takut hasief tercekik.
Ni aksi hasief makan biskut aritu.
Mula-mula tangan kanan, patahkn biskut, makan guna tangan kiri pulak.
Macam-macam gaya. Hehee
Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

Call and calling

Haippp. Nak call sape tu hasief?
This little boy, he likes exploring new things.
Ade je akal dia nak buat macam-macam.
The lates peel dia, menjerit bila tak dapat sesuatu benda yg dia nak.
Macam-macam laa hasief ni. Mama gigit peha tu nnt baru tau. :-P
Published with Blogger-droid v1.7.4
2 comments

Breastfeeding 8months

Alhamdulilah, masih ada rezeki hasief untuk minum susu dari badanku. Walaupon kadang-kadang terasa sangat malas nak mengepam susu. Malas nk makan supply. Tapi, demi hasief digagahkan juga.

Ini hasil untuk hari ni. Pam pukul 9lebey td. Ubat-ubat tu my vitamins. Makan sejak dari lepas pantang.

InsyaAllah nak teruskan menyusu sampai hasief 2 tahun. Pastu mama nak rest sebelum giliran adik Hasief pulak. Ehehehehe
Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

Hasief 8 months..

Setiap post, cerita pasal Hasief je.. Maaflah ye kengkawan.. Kurang ade idea nak update lately..
Yang ada pon pasal si comel Hasief...

Alhamdulilah semalam genap umur Hasief 8 bulan... Lagi 4 bulan dah nak setahun...
Sekarang ni, Hasief is becoming very active and very responsive too...
Memang time ni sangat best bila ajak Hasief main-main dan gelak-gelak...

Jom list perkembangan Hasief...


  • Berat dan tinggi tak pasti berapa sebab takde check up this month.. Cuma yang tau, a few weeks before ada pergi hospital, dan masa timbang berat Hasief was around 8kilos.. :)

  • Masih belom tumbuh gigi.. Jadi mama masih boleh menyusu tanpa ada rasa gentar kena gigit dengan gigi.. Hasief pon dah takde nak gigit-gigit masa menyusu macam dulu.. Kalau tak dulu, sebelum nak lepas mesti dia tarik dulu.. Bila mama jerit, bleh pulak buat senyum comel.. Huhuhuu

  • Antara skill yand dah develope this month ialah berdiri dan duduk.. Hasief dah mula berdiri sejak masuk 7 bulan lagi.. But now, after a month dia boleh berdiri dengan cepat.. Let say kalau dulu nak berdiri kene berpaut, tapi sekarang ni pegang dinding pon dah boleh diri..

  • Lepas tu, dah reti macam mana nak duduk dari posisi berdiri tu.. Slowly he will lower his body dan terus jatuh terduduk.. ehehehee.. Sekarang ni tengah busy belajar macam mana nak turun dari sofa pulak...

  • Merangkak adalah sangat laju.. Bila nampak je mama kat dapur, terus merangkak laju-laju.. Tapi stop kat meja komputer main kabel pulak..

  • Bila masa happy, Hasief suka nak cakap "pa..paa..paa...baa.. baaa...".... Tapi bila sedih, nak nangis carik susu pandai pulak tukar.. "ma..maaa...mmaaamaa..."... Pandai kan... Time nak susu je carik mama yer...

  • Kalau panggil "Hasief.. ooo Hasief.." nanti Hasief akan toleh... Tapi bila tengah khusyuk main, susah gak nak pandang...

  • Suka main cak-cak.. Akan ketawa terbahak-bahak yang comel... :)

Ape lagi yer... Tak ingat pulak mama...
Setakat ni aje la yer, nanti mama update lagi...
Tak sabar nak tengok Hasief berjalan.. Nanti boleh jalan bertiga berpimpin tangan di taman... Ehehehhe....

0 comments

Hasief is growing...

My little baby is growing taller and taller each day... Weee.. Mama suke...
Biar tinggi macam papa.. Kurus macam mama.. (oppsss... mama kurus ke sekarang ni? lalalala)

I'll show u guys how he grows these days...

Picture taken on 12 December 2011...

Look at his legs...


Tak jejak kan lagi.. Masih terkapai-kapai kaki anakku naik moto itu.....

But then, look at this picture... The same pose taken on 30th December 2011...

Yehaaa.. kaki sudah jejak ke lantai... Sudah boleh tolak moto bergerak sendiri... :P
(Part tolak moto tu, still mama kene tolak... Hasief kalu tolak asik ke belakang lagi.. ehehee...) 0 comments
Related Posts with Thumbnails