Morning Walk - TamanTasik Seri Permaisuri..

Wooohooo, it been ages since the last time i went for a jog.. Sejak-sejak dah kawen ni, memang laa meninggalkan segala aktiviti sihat.. Walaupon encik suami selalu suruh jog, tapi kalau jog kat atas treadmill tu tak bape minat...

So, untuk menarik minat isteri, encik suami pon ajakla jogging di taman tasik..
Dan saya, bila dengar je nak kuar berjalan-jalan, terus excited...
Walaupon bukan untuk bershopping pon tak pe.. Sesekali tukar angin apa salah nye kan...


His morning look...
Pagi-pagi lagi baby Hasief dah bangun... Seperti biasa dia cool je kene kejut pagi-pagi.. Cuma masa nak mandikan je ade sedikit crancky... Mama lap-lap je, sebab pagi lagi.. Sejukk nak mandi dalam tub kan Hasief...

Sampai je taman tasik dalam kol 7.30 pagi macam tu, terus masukkan Hasief dalam stroller.. Sebab mama pon nak jogging jugak.. Alang-alang dah ade kat taman tasik ni kan.. Lagipon ramai yang jogging.. Terus semangat membara bila tengok orang ramai berjogging....



Papa lari dulu, mama jalan je.. Kadang-kadang je jogging sambil tolak Hasief... Satu pusingan tasik tu tak pasti pulak berapa jaraknye.. Mungkin dalam 1.5km kot.. Kira oklah kan.. Suasana pon nyaman.. Banyak pokok-pokok... Best betul dalam hirup udara segar lagi nyaman....


Ini kat tepi tasik, berhenti rehat jap.. Penat woo tolak Hasief.. Hehe.. Nasib laa stroller ni tahan lasak... Senang nak buat apa-apa aktiviti....

Tak sampai 20 minit mama dah abiskan satu pusingan.. Hahahaa.. Malu je, 1.5km pon amik masa 20 minit nak habiskan.. Tunggu papa kat tempat mula-mula masuk... Sebab papa amik track besar, adelah dalam 3km... So, lambat skit sampai...

Sambil-sabil tunggu tu tengok orang main badminton dengan Hasief... Bukan main lagi dia tengok orang tu main, ke kirin ke kanan kepala Hasief follow shuttlecock tu... :) Nanti bila Hasief dah besar kita main badminton ye nak... :)



His curious face looking at the people playing badminton...



Tak sampai 10 minit lepas tu papa sampai.. Ingat nak terus balik.. Guess what?? I was wrong.. Papa ajak buat lagi satu lap kecik.. Hoh, aritu mama dah jalan dan jog for 3km... Hebak hebak...

Masa second lap tu Hasief tido.. Syok agaknya dapat angin sepoi-sepoi bahasa....


Dalam kol 8.30 pagi dah setel semua terus ke mamak kita... Pekena roti tampal satu... Nyummmmsss.... :)
0 comments

WW : My F1 driver

Hasief showing off his new skill. Sekarang sudah pandai memanjat naik masuk ke dalam kereta tu. And he likes to pose like a mat rempet sambil tangan kat stereng. Hahaha
Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

I miss u....

Hasief merindui papa....
Merenung ke laman hijau....

Hasief : Bilalaa papa nak balik ni...
0 comments

Happy 10th months birthday hasief


Leka main remote lampu.. Suke betul bila tekan lampu tukar-tukar warna...



Papa work.. So, dapat baju papa pon jadilaaa....


Yup, my baby is now in his 10th month of age. Akal sudah banyak wooo ini budak kecik. Hahaha
Satu hari tak bersama terasa hidup ini kosong. Hehee, berpuisi pulak mama ni kan.
Lets look at his progress shall we.

1. Still merangkak, but now super laju yg amat.
2. Peek a boo is his favourite game, tergelak-gelak dia main semunyi-sembunyi belakang pintu.
3. A good eater, mama's bubur is the best kan hasief.
4. Suka babbling all sorf of sounds. A few days back, hasief sebut boboiboi. Terang pulak tu sebutannye. Bila suruh ang terus dia geleng.
5. Still no baby teeth. Huhuhu.
6. Can cruising with support but prefer crawlling. Merangkak lebih laju dari bertatih.
7. Dah pandai merajuk. Merajuk tak dapat makan betik.

Hurmmmm. Banyak lagi. Tapi mama malas nak taip. Hehe
Update later kay.

Anyways, mama loves hasief a lot. More than u ever know. :-)




Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

My big glasses.



Hasief wearing my big glasses.
Ade rupe macam cendiakawan x? Hehe
Bagi dia try dulu spek tu sblom mama beli.
Kalau comel kat hasief, mesti comel gak kat mama kan. Uopppsss.

Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

My new eyes.

Tajuk makna saya dapat mata baru, mata sape yg saya dapat pulakkan. Hehe
Just nk tunjuk my new specs.
Cause its a present from my hubby, kenelah tunjuk dalam blog.
Nanti bila dah tua, boleh baca balik. Eheheh.

I've been complaining about my old specs sampai my hubby got really sick of hearing my complains.
One fine day he said, "jom pergi beli spek, saya belikan."
And i was like, "betul ke ni bang? Takpelaa spek ni baiklaaa." hahahaa. Ayat cover suker je tu.
Sedang kat opis memang asik jeling kedai buat spek jek.

So, thats my new spec. I wanted a bigger frame, kasik nampak nerdy skit.
Tapi hubby cakap lg elok yg ini. :-)
So, i really like my new eyes. Tambah-tambah suke sebab hadiah dari suami.
Thank u abg, moga dimurahkan rezeki slalu.
Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments
Related Posts with Thumbnails