Suunto Watch - Early Birthday Present

Esok birthday hubby... So, weekend haritu pergi carik hadiah hari lahir hubby...
Kita pergi cari jam tangan pujaan hati...
Dah beberapa bulan tak berjam laki ku tu.. Kesian plak tengok...
Pusing satu OU carik jam ni.. Jenama Suunto, untuk nak bawak gi gym sekali...
Tak banyak kedai yang jual...

Nasib jumpa satu kedai kat old wing...
Sebelum beli dah survey-survey harga, bila tengok harga dia ok, terus beli..
Lagipon Uncle Taukey Kedai bagi less 10%... :)


Jam idaman kalbu...
Papa.. Jangan ilangkan lagi jam tangan kamu ye...

Dapat jam terus pakai.. Excited ler tu.. Hehe...
Barula lengkap tangan tu berjam.. Kalau tak, kosong je tengok....


Kasik zoom skit.. Simple, nice and sporty.. Saya pon suke ini jam...

Nak jam baru jugak laa... Hehehe :) 0 comments

Pepper Lunch Express...

Rasanya dah lama tak update pasal makan-makan... Sebab dah lama tak gi makan luar.. Ahahhaa
Bukan alasan tu, sebabnya tak sempat nak mengambil gambar makanan...
Tak menang tangan, antara lapar, hasief and gambar... Makan and Hasief lagi penting...
Jadi bila gi makan-makan, takde gambar...

Kali ni sempat juga snap 2-3 keping...
Makan kat food republic OU...
Satu-satunya food court yang aku suka nak makan kat situ...
Ye, me no like food court..
Satu, sebab food cour ni kebiasaannya macam huru hara skit..
Pastu, makanan tak menarik...
Tapi Food Republic ni memang kegemaran kalau gi OU...
Nak makan kat sini je...

Ok, ni first time makan.. Kedai dia nama Pepper Lunch Express...
Betulke erk.. Macam tulaa nama dia sikit2... Ade pepper gitu...
Kitorang makan dalam kol 11 sebab tak suka bila ada ramai orang..
Lagipon kat sini satu yang susah nak dapat baby chair...
Kena berebut.. Hehhehe...

Abang yang jual ni very friendly...
Dia macam tau je kitorang first time nak try... Dia bagitau ape yang best...
Ni aku try Salmon with Rice...

Ni gambar dah kene kacau macam nasi goreng...
Sebelum tu, dia letak je bahan-bahan dalam plate...
Kita gaul sendiri kat meja...

 Hot-hot... :)

 Papa makan chicken teriyaki...

Dari segi rasa, macam makan tenpayaki... Oklah for me... Tapi papa cakap, chicken teriyaki dia macam tak fresh sangat.. Mungkin sebab dah perap lama.... Huhuu...

Hasief seperti biasa, makan bubur home made... :)


0 comments

Misi 12 Hari... Mengganti puasa dan menyusukan baby...

Ape itu misi 12 hari...
Cube tengok kalender.. Ok, April...
Kalender Islam, dah masuk Jamadil Akhir...
Pastu Rejab, Syaaban... dan Ramadhan...

Holllaaa... Saya bukan tengah countdown untuk raya ye..
Itu 12 hari tu, hutang saya...
Hutang puasa tahun lepas...
Sekarang ni dalam proses mengganti...

Masa puasa hari tu, berpuasa sambil breastfeed si Hasief yang baru 3 bulan...
Memang lelah laa jugak.. Tapi kita tabahkan jugak hati ni...
Alhamdulilah dapat jugak puasa..
Tu ponteng sebab uzur.. Hormon buat mogok lepas pakai implan...
Tak boleh puasa...

Sekarang ni proses mengganti...
Pon mula-mula rasa seksa jugak sebabnya masih breastfeed..
Walaupon sekarang ni cuma pam 2 kali je masa kat opis...
Tapi alahai... Rasa sungguh keletihan...
Pukul 1 confirm tido...
Bangun tido pon letih jugak...
Otak dah pikir nak makan ape...
Macam budak baru belajar puasa...
Tapi itula yang saya rasa.... huhuhuu

Hari dah hari ke 5...
InsyaAllah, nak cuba buat Isnin Khamis sampai langsai hutang...
InsyaAllah....

Jom ganti puasa kawan-kawan.. :) 0 comments

11 month milestone...


So sorry baby.. This few weeks sangat busy sampai mama lupa nak update your milestone..
Takpekan, better late than never....

Ok, sebelum bercerita panjang, inilah dia budak kecik yang sudah banyak akal itu...
My 11 month baby... :)
 

Ok, here goes the list:
  • Alhamdulilah, Hasief masih lagi breastfeed.. Lagi sebulan we'll reach a year milestone.. Hummm.. Itu pencapaian untuk mama jugak.. Alhamdulilah diberi rezeki untuk menyusukan Hasief.. InsyaAllah, setahun lagi kita menyusu ye nak...
  • Sekarang ni panjang dah 74cm and 8.850 kgs.. Makin berisi dan makin meninggi...
  • Masih belum berjalan.. Dah cuba-cuba nak angkat bontot untuk berdiri sendiri..
  • Sangat cekap memanjat dan turun katil.. Dah tak risau tinggalkan Hasief sorang-sorang atas katil.. Dia pandai dah turun sendiri...
  • Sangat suka makan.. Itu sebab cepat gain weight balik walaupon banyak susut masa sakit aritu.. Pantang nampak mama dan papa makan, dia mesti nak makan jugak.. Hohoo..
Haa tengok ni.. Punya payah mama nak pegang dia... Dia nak amik fries.. Macam laa boleh makan nak oiii.. Gigi baru sebatang...
  •  Oh lupe pulak.. Hasief dah ade gigi.. Sebatang je.. So cute....
  • Dah pandai ikut arahan simple.. Macam bila mama suruh dia masukkan mainan dalam box.. He will follow.. But then, dia akan sepahkan balik... Huhuhuu
  • Dah tau, bila sebut, "Allahuakhbar".. Dia kan angkat tangan then terus tunduk.. Pastu bangun... "Allahuakhbar" sekali lagi dia tunduk abis... :)
  • Dah tau kiss @ sayang..
  • Dah tau salam... Tapi semua ni ikut mood dia laa kan... Hehehhee....
Yeaayy... Dapat main car... Nak jadi pelumba ferarri ke baby??

Next month he'll be 1 year old.. Mama yang tak sabar nak sambut birthday Hasief... Dan nak buat kan aqiqah Hasief jugak.. InsyaAllah, harap semuanya berjalan lancar... Aminnnn....
0 comments

His First Photo....

Pagi tadi saja on camera, nak transfer gambar-gambar yang amik weekend ni..
Bila tengok gambar, macam pelik.. Aikk.. Gambar ape plak ni....


See those little finger milik photographernye??
Yup.. Ni keje my 11 months baby...

Semalam masa tengah teman papa register gym, Hasief wat perangai nak keluar dari stroller..
So, pujuk HAsief dengan bagi dia camera..
Tak tau pulak dia main tekan-tekan saip amik gambar...

His first photo... My legs and his peha yang gebuss... :)

Percubaan yang bagus nak, lepas ni boleh amikkan gambar mama pulak.. Ok... 0 comments

Car, Trolli and Hasief

He loves it so much... Walaupon masa mula-mula papa offer tanya... "Hasief nak naik tak car tu...??" Terus geleng-geleng kepala sambil peluk papa...

Tapi lepas tu bila dah naik, terus tak nak turun...



Pon-pon... Lalu skit Hasief nak lalu...




Muka happy dapat stereng...


Nak ke mana tu nak?


Kasih mama, tangkap aksi Hasief naik car...


Kasih papa, menolak Hasief ke mana jua.. :)
0 comments

WW - Paksaan bergambar

Hehe. My 11month baby. Sudah payah mau amik gambar.
Published with Blogger-droid v1.7.4
0 comments

WW : Hasief Development.

Perkembangan Hasief...
Betapa sekejapnya masa berlalu...


1 month 15 days


2 months 11 days
3 months 19 days

4 months 21 days



7 months and 27 days


8 months and 4 days


9 months


1o months and 20 days

We love u baby... Muaaahhh


0 comments

Flu and Ice Cream

Hachoooo... Flu is coming...
And its all because of this little boy...
Lihat itu hidung yang meleleh hingus... Walaupon selekeh, mama tetap geram nak cium-cium-cium dia...

Dan hasilnya.. tekak mama perit dan asyik bersin-bersin saja pagi ni...
Adakah mama perlu MC tomorrow?? hehe.. alasan malas nk gi keje ye...

Tapi apa kene mengena ngan ice cream..
Saja teringin... Sedap gak kalau dapat makan ice cream kan...
Tapi masa selsema ni, mungkin tak kot...


Chocolote fondue with ice cream and fruits... Nyum nyum...

Mau maua mau ini walaupon selsesama....


Tak pon, tutti frutti...


Si tangan comel nak amik aiskrim...

Sorry sayang, lepas baik selsema baru boleh ye....
0 comments

Pasar Malam Putrajaya..

Lokasi : Presint 2, Putrajaya (bertentangan bangunan Bahagian Pinjaman Perumahan, Kementerian Kewangan.
Hari : Selasa dan Jumaat
Masa : Dari petang hingga ke malam

Makanan kegemaran :


  • Nasi kerabu - kedai depan sekali yang ade salai daging, kalau satang malam konpem dah abis..


  • Burger patty daging - yang ni hari selasa je ada...


  • Cendawan goreng hot and spicy...

Datang jauh-jauh semata-mata untuk nasi kerabu.. Nasib laa sedap kan.. Kalau tak, tak berbaloi ok... So, sapa nak carik nasi kerabu sedap, boleh datang sini...


Hari ni hari Selasa.. Jom pergi pasar malam... Hehehe...


Dari kejauhan, banyak khemah-khemah.. Ada jugak jual barang dapur, ikan, ayam, udang dan segala macam...


My 2 favourite boys... :)

Gambar gerai-gerai tak amik.. Tak cukup tangan nak pegang makanan dan kamera.. Hehehee...

0 comments
Related Posts with Thumbnails